h i r d e t é s

Mindkét szülő beleegyezése szükséges a gyermekek oltásához

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mindkét szülő beleegyezése szükséges a gyermekek oltásához

2021. december 20. - 05:52

 

A gyermekek oltása már Magyarországon is elérhető, azonban van pár fontos dolog, amiről érdemes tudniuk a szülőknek.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Vajda János

Szlávik János az RTL Klub Reggeli műsorában beszélt a gyermekek oltásáról, és többek között arról is szót ejtett, hogy hogyan néz ki az oltási folyamat. Arra kérdésre, hogy mindkét szülő beleegyezése szükséges-e a gyermekek oltásához, Szlávik közölte, egyértelműen mindkét szülőnek bele kell egyeznie abba, hogy a gyermek megkaphassa a koronavírus elleni védőoltást.

A szakember kiemelte, a kötelező gyermekkori oltások esetében egészen máshogy működik a rendszer, mint az ajánlott oltások esetében, ugyanis a kötelező oltást nevéből adódóan muszáj lesz beadni a gyermeknek, a koronavírus elleni védőoltás esetében azonban mindkét szülő beleegyezése szükséges, mivel ez csupán egy ajánlott készítmény.

Szlávik azt is megosztotta, hogy az elmúlt időszakban felmerült az a kérdés, hogy vajon a 18 év alattiak is kaphatnak-e emlékeztető oltást, a szakember pedig erre reagálva megosztotta, a 18 év alattiak is megkaphatják a harmadik dózis oltást, azonban ez jelenleg csak azokra vonatkozik, akik a rizikócsoportba tartoznak, és szükséges, hogy megerősödjön immunrendszerük védelme a vírussal szemben.

Tehát azoknál a 18 év alatti oltottaknál, akik valamilyen alapbetegséggel is küzdenek, mint a cukorbetegség, tüdőbetegség, szívbetegség és elhízás, mindenképpen javallott a harmadik oltás felvétele. Szlávik kiemelte, mivel folyamatosan új információk jelennek meg az új variánsokról, és újabb és újabb kutatási eredmények látnak napvilágot, rövidesen kiderülhet, hogy a rizikócsoporton felül szükséges-e az emlékeztető oltás a 18 év alattiak körében. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s