h i r d e t é s

Minél hamarabb meg kell valósítani a tanárok követeléseit

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Minél hamarabb meg kell valósítani a tanárok követeléseit

2022. március 27. - 13:05

Az LMP mindenben a sztrájkoló pedagógusok mellett áll, és a tanárok követeléseit minél hamarabb meg szeretné valósítani - mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Forrás: Mandiner

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta: a pedagógusok gördülő sztrájkká alakult munkabeszüntetései arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy beszélni kell a magyar közoktatás problémáiról. Ezek közé tartozik, hogy az Orbán-kormány megélhetési válságba sodorta a pedagógus társadalmat, a tanárok ugyanis nem tudnak megélni a fizetésükből - fejtette ki az ellenzéki politikus.

Az LMP társelnöke szerint jelentős béremelésre van szükség az oktatásban, emellett meg kell szüntetni a "közoktatás görcsös államosítását", mert csak az az oktatás lehet hatékony, amelyikben a pedagógusok szabadon dönthetnek. Az LMP kormányra kerülése esetén az elsők között egyeztetne a pedagógusok szakszervezeteivel, szemben a jelenlegi kabinettel, amely nem hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni a tanárokkal - mondta Kanász-Nagy Máté. (MTI)