h i r d e t é s

Mintás hátizsákok a kicsi ovisoknak

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Mintás hátizsákok a kicsi ovisoknak

2020. augusztus 10. - 10:48

 

Az ovikezdés nem egyszerű sem a szülőknek, sem a kicsiknek. Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a gyermeknek a leválás folyamatát, nyugodtan használjunk fel minden eszközt, amivel az új közösségben biztonságban érzi magát. 

Forrás: ruhafalva.hu

Bármilyen játék segíthet ebben, amivel könnyeben megnyugszik a gyerkőc, amikor rájön, hogy az oviban bizony néhány órára hanyagolnia kell a szüleit. Egy otthonról hozott plüss állatka vagy egy általa választott ovis hátizsák is segítség lehet, mert ez az otthonra emlékezteti.

Legyünk kreatívak és rugalmasak. Minden gyereknél más válik be, ne féljünk kísérletezni. Előbb-utóbb a megszokott környezetét elhagyva is biztonságban érzi majd magát, és napról napra egyre könnyebben megy majd az elválás.

Ebben persze a jó óvó néniknek is szerepük van. Ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk jó kezekbe kerüljön, és minden reggel örömmel várja, hogy oviba mehessen, válasszunk megtartó közösséget, ahová becsatlakozhatunk.
Mielőtt oviba, iskolába megy a gyerkőcünk, ismerkedjünk meg az intézménnyel, a leendő szülőkkel és gyerekeikkel. Mérjük fel, mivel segíthetnénk az intézményt. A jól működő nevelésnek ugyanis mindenhol a szülői közösség az alapja. Ha nem csak a muszáj tartja össze a csoportot, hanem a gyerekek mellett szülőként is képesek vagyunk barátságokat kötni, máris élvezetesebbek lesznek a közös szülőik is.

Válassz mintás ovis hátizsákot

Ha a bölcsibe, oviba saját hátizsákkal megy a gyerkőc, válasszatok kis méretű hátitáskát. Ezek többféle szabással készülnek. Választhattok sima összehúzós fazont, egy rekeszes vagy több pakoló hellyel rendelkezőt, a lényeg, hogy párnázott és állítható pántja legyen, hogy kényelmes legyen hordani.

Fontos a kinézet is. A gyerekeknek készült termékek színesek, vidám mintájúak, de legalábbis különleges szabásúak. Vicces, ha kiálló fülecskék, pántok, díszek vannak rajtuk, amitől érdekesek a gyerekek számára. A Ruhafalva webáruházban szokatlan formájú hátizsákokból válogathatsz. Ha a megszokottól eltérő alakú, fülekkel, mozgatható kezekkel vagy unikornisszarvval ellátott hátizsákot keresel, netán Darth Vader maszkja tenné különlegessé számotokra a táskavásárlást, ne habozz benézni hozzájuk.

A Ruhafalva táskákkal is vár

A gyerektáskák családi kirándulásokon vagy nyaraláskor is hasznosak. Az iskolásoknak készült hagyományos hátizsákoktól eltérő formájú oviszsákok aprócska méretűek, ne számíts hatalmas rakodórészre. De egy ovis esetén nem is ez a lényeg. Fontosabb, hogy a saját hátizsák megteremtse azt a rutint, ami az óvodába járáshoz kapcsolódik, és hogy a kedvenc alvóállatkát vagy játékot legyen minden nap miben magukkal vinni.

A díjnyertes webáruház táskakínálatában különféle mesesorozatok figurái elevenednek meg. Ahogy pedig a csemeték nőnek, idővel hasonló stílusú iskolatáskát, neszesszert, övtáskát, tornazsákot vagy gurulós bőröndöt is választhattok nekik.


 

h i r d e t é s