h i r d e t é s

Mire jó a talajkondicionálás?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Mire jó a talajkondicionálás?

2020. augusztus 14. - 08:54

 

Egy szép kert minden ház előtt jól mutat, ahhoz azonban, hogy a szemünk elé táruló látvány kifogástalan legyen, szükség van némi gondoskodásra. 

Forrás: kertifuvesites.hu

A következőkben szeretnénk bevezetni a kertgondozás egyik király módszerébe, amelyet úgy neveznek: talajkondicionálás. Egy szép kert megteremtéséhez elengedhetetlenek a különböző megelőző stratégiák alkalmazása, amelyekkel időt és pénzt spórolhatsz. Ha érdekelnek a kertápolás titkai, akkor ez a cikk is tetszeni fog!

A talajápolás alapjai

Miért fontos a talajélet egy kert gondozásakor? Tulajdonképpen minden innen indul ki, az, hogy a fű milyen lesz, hogy a beültetett növényeknek mennyire lesz könnyű vagy épp nehéz életben maradni, bizony nagyban függ a talaj minőségétől. A növényeknek nem elég, ha tápanyaggal hinted tele a földet, ha nem képesek azt felvenni a silány talajélet miatt.

Két fő készítményt kell használni, ha azt szeretnéd, hogy a kerted igazán szép legyen! Az egyik az Amalgerol. Ez egy különleges bio folyadék, amely olyan a talaj számára, mint a mi szervezetünknek a C-vitamin. Segít rendben tartani a talaj vízháztartását, ráadásul a mikroorganizmusokat is táplálja, amelyek a tajban találhatóak. Ha nagyobb esőzések után a te kerted talajáról is nehezen tűnik el a lehullott víz, akkor több mint valószínű, hogy tömörödött a talaj, a kapilláris rendszere nem működik. Az Amalgerol ennek visszaállításában is segít.

A másik csodaszer, amelyet minden talajápoláshoz értő szakember meleg szívvel ajáll bárkinek, aki szép kertet akar kialakítani, a Prohumint. Ez az az anyag kétkomponenses humusz, amely segít, hogy igazán egészséges lehessen minden talajba ültetett növény, ugyanis javítja a talaj termőképességét.

Mit tartalmaz ez a csodaszer? Fulvósavot, huminsavat és  különböző ásványi anyagot. Ezek mind értékes, a növények által  könnyen felszívható tápanyagok. Mivel folyékony állapotban van forgalomban, így a talajban található mikroorganizmusok és a növények azonnal felvehetik és hasznosíthatják. Miért nevezzük csodaszernek? Mert akár a már haldokló talajt is képes visszazökkenteni az egészséges állapotba. A Prohumin jó a gyepnek, a dísznövényeknek , továbbá az összes kultúrnövénynek is!

A Prohumin használata

Ahogyan mi is meghatározott időben, elvárások szerint vesszük be gyógyszereinket, úgy a gyep esetében is átgondoltan kell használni még ezt a csodaszert is. A Prohumint a öntözés előtti nap estéjén permetezd ki. Ha valahol úgy látod, foltos, gyenge a talaj, ott akár erősebb koncentrátumban is használhatod, megöntözve a területet egy kannából.

A betegségeknek, fertőzéseknek sokkal jobban ellenáll egy ápolt talaj, így érdemes minden kerttulajdonosnak beszerezni az említett talajkondicionáló szereket.

Elmerülnél még a témában?

Ha szükséged van még további fontos információkra, tanácsokra a kertápolással kapcsolatban, akkor nézz körül a Kertfüvesítés oldalán!


 

h i r d e t é s