h i r d e t é s

Miss Marple: Nem Tánczos Gábor végzett Zsófikával

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Miss Marple: Nem Tánczos Gábor végzett Zsófikával

2019. november 05. - 14:12

 

Egy titokzatos hölgy határozottan állítja, hogy a húsz évvel ezelőtti körmendi gyermekgyilkosságot nem Tánczos Gábor követte el. Miss Marple ígéri: feljelentést tesz. - írja a borsonline.hu.

Tánczos majdnem tíz évet töltött börtönben. Azóta is tagadja, hogy ő végzett a kislánnyal. Forrás: borsonline.hu

Elképesztő levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz egy magát Miss Marple-nek nevező nő. Kétoldalas, géppel írt üzenetében azt állítja, hogy a húsz évvel ezelőtti körmendi gyermekgyilkosság elkövetője a mai napig büntetlenül, szabadlábon él. A rejtélyes levél­író meg is nevezi a feltételezett elkövetőt, és azt írja: feljelenti őt és tettestársát is. Úgy véli, az illető férfi pedofil hajlammal közeledett a 11 éves H. Zsófi felé.

– Ezt a kislány el is mondta az egyik iskolatársnőjének. Ő is egy áldozat, azóta meghalt – vélekedik Miss Marple. Az önjelölt nyomozónő szerint a valódi gyilkos egy tőrrel vágta el Zsófia nyakát, ilyen tőre pedig szerinte Tánczosnak nem is volt.

Tánczos majdnem tíz évet töltött börtönben. Azóta is tagadja, hogy ő végzett a kislánnyal

– A gyilkos még ma is büntetlenül éli a világát. A tőrt sem találták meg, hiszen az még mindig a gyilkosnál van vagy pedig eltüntette

– szögezte le Miss Marple.

Az ügy mindig is megosztotta az embereket, azonban az évek során sokakban felmerült, hogy Tánczos valóban ártatlan lehet. Köztük volt dr. Lépold Józsefné grafológus, aki szakvéleményében azt írta: nem Tánczos a gyilkos. Később azt pletykálták: a szakértőnőt úgy megverték, hogy több bordája is eltörött. Ezt akkoriban maga Lépoldné sem cáfolta. Miss Marple szerint ez azért lehetséges, mert a valódi gyilkos befolyásos ismerősökkel rendelkezik.

– Akik ezzel az üggyel valamilyen formában foglalkoztak, azokat kicsinálták vagy eltették láb alól

– írta Miss Marple.

Tizenhárom évet kapott

A 11 éves körmendi H. Zsófia holttestét 1998 április 1-jén találta meg édesapja a családi házukban. Öt nappal később vették őrizetbe Tánczost, aki először mindent beismert, de később visszavonta a vallomását. 2002-ben 13 év börtönt kapott, 2008-ban, 9 év és 9 hónap után feltételesen szabadult.

borsonline.hu


 

h i r d e t é s