fbpx Mit akar az okostelefonom kamerájától a NAV? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Mit akar az okostelefonom kamerájától a NAV?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mit akar az okostelefonom kamerájától a NAV?

2015. augusztus 30. - 13:45
0 komment

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobiltelefonos applikációja már jó ideje elérhető a Google Play kínálatában.

NAV-Mobil nevet viselő alkalmazás akár még hasznosnak is mondható, főként az utastájékoztató része, ahol rendkívül fontos információk vannak arról, ha egy adott országba utazunk, mire kell figyelni. De pillanatok alatt lehet egyéni vállalkozókat ellenőrizni, TEÁOR-t lekérdezni, a NAV által kiadott tájékoztatókat elolvasni.

A program telepítéséhez azonban a következő engedélyeket kell megadni: identitás; hely; fotók/médiaelemek/fájlok; kamera; eszközazonosító és hívási információk.

Valaki világosítson már fel, mi szüksége van ezen adatokra az adóhatóságnak? Netán kíváncsiak arra, hogy mire vagyok kíváncsi? Vagyonosodási vizsgálat esetén a mobiltelefonom kameráján keresztül fognak kukkolni engem? Ha írok nekik e-mailt, a tudtom nélkül megy közben egy szelfi is a pozícióm koordinátáival?

Azzal ugye remélem mindenki tisztában van, hogy az internetes kapcsolattal rendelkező mobiltelefonok a mi önkéntesen hordott poloskáink. És aki a világon a legtöbbet tud rólunk, az pedig a Google. Vajon a különböző országok titkosszolgálatai mennyire épültek be a Google-ba, hogy szükség esetén bárkinek elolvashassák a gmailes postafiókját, megnézhessék a Google naptárjában a bejegyzéseket, vagy éppen azt, hogy hol tartózkodik.

 

tuzgolyo.blog.hu


 

h i r d e t é s