h i r d e t é s

Mit tud egy speciális kerékpár gumi?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Mit tud egy speciális kerékpár gumi?

2024. február 13. - 09:30

Számtalan olyan helyzet adódhat, amikor a normál bicikliabroncsok egyszerűen nem elegendőek. Ez lehet a kerékpár kialakítása miatt, de akár a felhasználás módja is befolyásolhatja azt, hogy melyik lesz az ideális. Ma már egyszerűen beszerezhetjük a szükséges speciális abroncsokat.

Forrás: tapadas.hu

Mitől lesz speciális egy kerékpárabroncs?

Szinte minden olyan esetben ilyen gumiabroncsról beszélünk, amikor a hagyományos, átlagos termékek már nem tudják megállni a helyüket. A tapadas.hu speciális kerékpárgumi kínálatából egyszerűen meg is rendelhetjük a szükséges darabot, mindössze pár kattintást kell teljesíteni.

Elérhető olyan abroncs is, ami 22 colos és a gumiköpeny mérete is egyedülálló, 456 milliméteres pántmérettel rendelkezik. Ezenfelül az is speciálisnak tekinthető, amikor egy kis méretű gumiköpenyt keresünk kifejezetten gyermek kerékpárokra.

A biciklik kialakítása nagymértékben eltérhet attól függően, hogy melyiket hogyan és hol kell használni. De az adott típuson belül is többféle megoldást választhatunk. Ezért is fontos, hogyha nem szokványos felhasználásról beszélünk, arra a kerékpárt is fel kell készíteni.

Az abroncs határozza meg, hogy a bicikli hogyan viselkedik, mire képes és hol tudjuk használni. Szélsőséges körülményekhez mindenképpen speciális gumit kell választani. Ehhez érdemes olyan gyártók termékeit felkeresni, amelyek már évek óta megbízható eredményeket tudnak felmutatni. Ilyen például a Vee Rubber, a Mitas vagy a Continental.

Manapság már azokat a gumikat is speciálisnak szokás nevezni, amelyek már kifutóban vannak vagy kevésbé járatosak. Van, aki ilyet használ a mindennapokban és nem szeretne váltani, mivel tökéletesen megfelel az elvárásoknak.

Speciális gumihoz speciális kerékpár szükséges?

A kettő nem feltétlenül jár együtt. Egy átlagos, “normál” biciklire is szerelhetünk speciális abroncsot, hogyha az jobban működik az adott körülmények között. Fontos, hogy a vásárlás előtt tájékozódjunk az adott gumiról, hogy pontosan mire lehet használni, hogyan teljesít. Az abroncs felel azért, hogy közlekedés közben ne csússzunk meg, megfelelő tempóban haladjunk és a kanyarodással, irányítással se legyen problémánk.

Honnan szerezzük be a speciális gumit?

Ez egy általános kérdés a normál abroncsok esetében is. Ajánlott olyan helyet keresni, ami erre a területre, kerékpárgumikra van specializálódva. Garantáltan meg fogunk találni minden terméket, amire szükségünk van, ráadásul a minőség miatt sem kell aggódnunk. Jobb elkerülni a külföldről rendelt, feltűnően olcsó kerékpárgumikat, mivel azok teljesítménye és teherbírása is erősen megkérdőjelezhető.

Ma már percek alatt megtalálhatjuk az ideális abroncsot, akár speciális körülményekre is, amiről minden információt elolvashatunk, hogy mikor és hol érdemes használni, hajszálpontosan milyen méretekkel rendelkezik, milliméterben megadva.