h i r d e t é s

Most aztán jön minden: köd, havazás, ónos eső

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Most aztán jön minden: köd, havazás, ónos eső

2019. január 30. - 06:09

 

A következő napokon változékony időben lesz részünk. Több hullámban csapadék is jön, messze még a tavasz!  - írja az Időjárás.hu

Illusztráció: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szerdán délelőtt a pára és köd nagyrészt feloszlik, közepesen felhős vagy erősen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem várható, helyenként hószállingózás, hózápor előfordulhat.  Délután jellemzően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a Tiszántúlon gyenge eső, gyenge ónos csapadék kialakulhat. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. -1, 3 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szerdán frontmentes időben lesz részünk, de a hideg, nyirkos reggeleken kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek. - írja a meteoklinika.hu

Szerdán fronthatás nem érvényesül. Kifejezetten hideg reggelre ébredhetünk, sokfelé várható erős fagy, emellett északkeleten és a Dunántúlon pára és köd képződhet. A kopásos eredetű ízületi bántalmak mellett fokozott megfázásveszélyre kell készülni. Az ízületi bántalmak enyhítése érdekében tartsa melegen végtagjait és kezdje a napot egy átmozgató tornával, azonban ügyeljen arra, hogy ne erőltesse meg fájó végtagjait. A fagyos időben fontos a vastag, réteges öltözet, emellett ajánlott sapkát és sálat viselni!

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, azonban figyeljen arra, hogy mindig az évszaknak megfelelően öltözzön!

Most kiemelten fontos az immunrendszer erősítése, fokozza a C-vitamin bevitelt, fogyasszon minél több gyümölcsöt és zöldséget. Az év ezen időszakában is ajánlott minél több folyadékot fogyasztani és odafigyelni az egészséges étkezésre. Kerülje a cukros italokat és a zsíros ételeket, essen a választása egy tányér forró levesre és szárnyas húsokból készült fogásokra.

A közlekedés során a reggeli pára és köd, valamint csúszós útszakaszok jelentik a fő veszélyt. A párás és ködös tájakon jelentősen lecsökken a látástávolság, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot.

Vezető tünet a mai napon: kopásos eredetű ízületi bántalmak. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 

 


 

h i r d e t é s