h i r d e t é s

Most Magyarország vagy DK? Szerintem Magyarország!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Most Magyarország vagy DK? Szerintem Magyarország!

2019. július 05. - 07:02

 

Dobrev nem szavazta meg a Fidesz alelnök jelöltjét az EP-ben, mi ez?

Dobrev Klára és Járóka Lívia

Gyurcsány egy parlamenti felszólalásában -jogosan- kioktatta Orbánt, hogy nem valamelyik politikai párt kötött szerződést az Európai Unióval, hanem Magyarország! 

Gyurcsány igazat mondott és az igazsága ma is érvényes, éppen ebből a kiindulva nem értem, hogy Dobrev, miért nem szavazta meg, Járóka alelnöki megválasztását. Nem a DK és a Fidesz van a parlamentben, hanem megválasztott magyar képviselők, igaz nem azonos politikai irányultsággal, vagy felfogással.

Egy normális országban, minden nemzetközi területen megszerzett pozíciónak örülnek, szerintem pont így lehetett volna annak örülni, hogy két magyar nőt jelöltek, majd választottak meg a parlament alelnökének.

Sajnos a belpolitikát most Dobrev vitte be a rendszerbe, véleményem szerint fölöslegesen.

Nem tudom mi a célja, mert a parlamenttől viszonylag kevés támogatást kaphatunk a jogállamiság helyreállításához, ettől a mostanitól meg még kevesebbet fogunk kapni, mint az előzőtől, hiszen túlképviselete van a tőkének, a munkavállalókkal és a demokráciával szemben.

Ez a parlament adta és adja az „arcát” Európa választóinak az átveréséhez, hiszen az egész kampány csúcs jelöltekre volt építve és ez által demonstrálta a parlament erejét, a nemzeti kormányokkal szemben. Dobrev és Járóka egy a választókat megtévesztő, hazug rendszer kiépítésében közreműködő parlament, törvényesen megválasztott képviselői, pont ebben a minőségükben nem látom a különbséget köztük.

Dobrev óriásit téved, ha az igazság bajnokaként fellépve telekiabálja Nyugat-Európát azzal, hogy a jogállamiság megsérült, leépült, vagy nem működik Magyarországon.

Ki az az elmeháborodott, - ha csak egy kicsit is foglalkozóik a politikával -, aki arra gondol, hogy azért nem történt az elmúlt 9 évben semmi, mert az unió bizottságai, vezetői, valamint Angela Merkel, Macron, vagy az USA-ban Trump, nem rendelkezik kellő információval arról, hogy mi zajlik a Fidesz uralom alatt. Ki az a naiv, aki azt gondolja, hogy jelzett országok vezetői nem kaptak a titkosszolgálataiktól kezdve, a követségeiken keresztül, a pénzügyi rendszereket is beleértve, adott esetben számlaszintű tájékoztatást az egyénekről és az összegekről.

Kedves Dobrev Klára ne egy ilyen jelentéktelen kis üggyel építse az identitását, ne egy ilyen a nagypolitikában jelentéktelen személlyel etesse a magyar közvéleményt, mint Járóka Lívia, hanem próbáljon meg eredményt elérni azáltal, hogy az unió intézményein, azoknak a vezetőin, valamint az Európát vezető országok felelős vezetőin kérje számon az elmaradt vagy hatékonytalan lépéseket, amelyek a mára kialakult helyzethez vezettek!

 Még véletlen sem gondoljon arra, hogy a maga nagyszerű megmozdulási miatt az országnak járó pénzeket befagyasszák, mert ha ez megtörténik, akkor nem a Fideszt fogják elzavarni, hanem azt, aki a helyzetet előidézte.

Bármennyire furcsa is önnek, ebben az országban nem csak oligarchák élnek, hanem kis- és középvállalkozók is, akiket az ön férje, a maga idejében elfelejtett felkarolni.

Mint ön is tudja, az uniós projektek utó finanszírozottak, - sok esetben az állam előfinanszírozott projekteket -, amennyiben a pénzek elakadnak buta politizálás miatt, az ország kezelhetetlen állapotba kerülhet, ezt nem kívánom senkinek. Próbáljon meg olyan politikát kitalálni, az ön nem kis tehetségével, ami lehetőséget teremt a jogállamiság visszaépítésre úgy, hogy a vállalkozók és az alkalmazottjaik ne pusztuljanak bele.


 

h i r d e t é s