h i r d e t é s


Most nem várja Trimp Orbánt, de majd később

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Most nem várja Trimp Orbánt, de majd később

2017. január 12. - 09:26
0 komment

 

Nem a január 20-i elnöki beiktatásán találkozhat Donald Trump a magyar miniszterelnökkel – írta a Figyelő.

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Az amerikai republikánus elnökjelölt novemberi győzelme után magasra szárnyaltak a magyar várakozások, a sajtóban futótűzként terjedt el, hogy Orbán Viktor meghívást kap Donald Trump január 20-i beiktatási ünnepségére és már ott találkozhat a leendő elnökkel – idézte fel a Figyelő.

De a lap szerint az 1933 óta mindig január 20-án tartott beiktatásra jellemzően az amerikai közélet hírességei, üzletemberek, volt politikusok és művészek mellett külföldiként csupán a Washingtonban akkreditált nagykövetek és házastársaik kapnak meghívást.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a Figyelőnek azt mondta, az Orbán és Trump közötti telefonbeszélgetésen szóba került, hogy a leendő elnök szívesen fogadja a miniszterelnököt, de a látogatás időpontjáról még egyeztetések lesznek.

A budapesti amerikai nagykövetség szerint eddig legalábbis az volt a gyakorlat, hogy csak a nagyköveteket hívják meg a beiktatásra, ami viszont nem garancia arra, hogy ez az idén is így lesz.

A beszámoló szerint elterjedt ugyanis a pletyka, hogy egy külföldi miniszterelnök mellett nagy lobbizás kezdődött, Jared Kushner, Trump veje és az elnöki átmenetet levezénylő csapat minden követ megmozgat, hogy Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő ott legyen a meghívottak között. (hvg.hu)h i r d e t é s

betöltés...

;