h i r d e t é s

Mustapha néven körözte a rendőrség Pharaon-t – Csoda, ha nem találták?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mustapha néven körözte a rendőrség Pharaon-t – Csoda, ha nem találták?

2018. február 24. - 08:26

 

A máig tisztázatlan a körülmény, hogy Ghaith Pharaon, többek közt terror szervezetekkel való kapcsolata miatt körözött személy, hogyan kaphatott letelepedési jogot hazánkban.

Ghaith Pharaon "Mustapha" - Forrás: Városi Kurír

Erre valamiért annak körülménye, hogy esetében egy milliárdosról van szó, nem tűnt kielégítő válasznak sem a nép, sem pedig az LMP-s Demeter Márta számára, aki ezért betekintést kért és – nem minden komplikációtól mentesen – kapott az ügy irataiba.

Az FBI által körözött személy teljes neve Ghaith Rashad Mahmoud Pharaon volt. Így aztán nem igazán érthető, hogy a magyar körözési nyilvántartási rendszerben miért „Mustapha” néven szerepel.

Ez azonban a probléma kisebbik fele. A 168 óra további olyan részletekre is rávilágít, amik meglehetősen kínosak lehetnek a Fideszre nézve:

„Pharaon annak ellenére találkozhatott Orbán Viktorral és vehetett ingatlant a miniszterelnök szomszédságában, tovább kaphatott hazánkban tartózkodási engedélyt, hogy az Interpol és az FBI is körözte. Emellett

Pharaon nemcsak, hogy ötször járt Magyarországon anélkül, hogy a hatóságok letartóztatták volna, de ügyvédjén, Abu Namouson keresztül még közös cége is volt a magyar állammal.

Pharaon állampolgárságra is vágyott, igaz, Áder János államfő nem járult hozzá. Mint Demeter Márta elmondta: nemcsak Pharaon kívánt Magyarország állampolgárává válni, de vele együtt élettársa, élettársának testvére, de még Pharaon ügyvédje, az ő felesége, illetve a gyerekeik is – írja a lap.”

És ha mindez még nem volna elég, Pharaon e törekvéseit az a Zaid Naffa segítette, aki bár megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, és akit kis híján aranycsempészés miatt kitiltották hazánkból. És aki ennek dacára továbbra is birtokolhatja a Jordán tiszteletbeli konzul címét.

„Naffa 2016-ban többször is találkozott az Elios-botrány főszereplőjével, Tiborcz Istvánnal, sőt egy tavaly márciusi hír szerint a helyiek készt tényként kezelték, hogy Paharaon seregélyesi kastélya is Orbán vejére száll.”

Mindezt már nem lehet felírni az eljárási gondatlanság közönséges esetének. Itt olyan súlyos hibáról kell beszélnünk, ami felveti a szándékosság gyanúját. A kérdés immáron az, hogy milyen indíttatás vezette erre a gondatlan magatartásra az eljáró hatóságokat.


 

h i r d e t é s