h i r d e t é s

Mutatjuk 2023 legnépszerűbb színeit a konyhabútorok világából!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Mutatjuk 2023 legnépszerűbb színeit a konyhabútorok világából!

2023. július 13. - 08:56

A konyha kialakítása az egyik legfontosabb lépés egy ház berendezésénél, hiszen nem lehet a helyiséget kétévente átrendezni – pontosabban lehet, csak sok pénzbe kerül. Ha viszont megvan a megfelelő kialakítás, illetve trendi színt is választunk mellé, akkor hosszú időre megoldjuk ezt a helyzetet. Eláruljuk, hogy 2023-ban melyek a legnépszerűbb árnyalatok!

Forrás: brizmaker / Shutterstock.com

Fehér – az örök divat

A konyhabútorok közé tartozik minden, ami konyhaszekrény: az alsó és felső szekrények, a sarokszekrények, a munkalapok és a mosogatószekrények is, azaz a színek és árnyalatok kiválasztásánál mindezeket figyelembe kell venni, össze kell hangolni. Az biztos, hogy a fehérrel továbbra sem lehet hibázni: letisztultságot, tisztaságérzetet kölcsönöz ez a szín, nem véletlen, hogy a legtöbben ezt választják, akár matt, akár fényes verzióban. Bár furcsán hangzik, de könnyű tisztán tartani, mert hiába látszik meg rajta minden, a vegyszeres tisztítószerekkel jól takarítható, nem kell ugyanis félni, hogy a szennyeződések mellett a színt is halványítjuk. Emellett az is fontos, hogy a fehér könnyen kombinálható szín, azaz egyszerű lesz az illeszkedő konyhai kiegészítők beszerzése.

Sötét vagy élénk?

Ha nem fehér egy konyhabútor, például a konyhai padok valamelyike, akkor kétféle egyéb időtálló és népszerű változat létezik: vagy a sötét, vagy az élénk árnyalatok közül lehet választani. A szürke és a fekete tartozik az előbbibe, és bár sokak szerint szomorú színekről van szó, ezzel nem értünk egyet. Egy fekete konyha is lehet otthonos, ám érdemes odafigyelni a kiegészítőszínek kiválasztásánál a melegebb árnyalatokra. Ha pedig szeretnénk a friss dizájnhoz igazodni, akkor 2023-ban bátran nézelődhetünk a barnás-bordós és a piros megoldások között. Ezek merészebb választások, igaz, ám jelentősen feldobják a helyiséget, izgalmat csempészve a sütés és főzés miatt amúgy is sokszor forró helyiségbe. Szóval, ha egy trendi, 2023-as hatást szeretnénk elérni, amit nem kell lecserélni két év múlva azért, mert kimegy a divatból, a fenti variációk között érdemes szemezgetni.