h i r d e t é s

MZP mesterséges inntelligenciától kér segítséget Orbán leváltásához

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

MZP mesterséges inntelligenciától kér segítséget Orbán leváltásához

2023. február 05. - 18:20

Hódmezővásárhely polgármestere és társai Kübekházán szervezték a Mindenki Magyarországa Néppárt alakuló ülését, amelyen segítséget kértek a ChatGPT alkalmazástól is, hogy legyőzhessék a kormánypártokat.

Márki-Zay Péter - Forrás: Márki-Zay Péter Facebook oldala

Márki-Zay Péter a közösségi oldalára is feltette a videót, amelyben az alkalmazástól kér segítséget. Azt a kérdést tették fel a mesterséges intelligenciának, hogy „hogyan lehet legyőzni az Orbán-rendszert Magyarországon”,

A ChatGPT hat pontban válaszolta meg a polgármester kérdését. A hat javaslat a következő volt:

  1. támogasd, és vegyél részt a tiltakozásokban,
  2. támogasd a független médiát,
  3. támogasd a demokráciapárti szervezeteket,
  4. képezd magad, és segíts másoknak tájékozódni,
  5. vegyél részt politikai vitákban,
  6. szavazz a választásokon!

Márki-Zay Péter a harmadik javaslatra reagálva kiemelte, hogy mit kell tenni: csatlakozni ezekhez a szervezetekhez és adományokat adni számukra. Márki-Zay Péter szerint megvan a recept, de ezt majd a maga ízlése szerint alakítja minden ellenzéki párt. Az viszont nem derült ki a videóból, hogy mi lehetett az oka annak, hogy az ellenzéki politikus MÁV-os felsőt viselt, ahogyan az sem, hogy miért Kübekházán tartották ezt a megbeszélést.

Új párttal próbálkoznak 

A polgármester korábban már bejelentette, hogy az európai parlamenti választásokon egy új párttal mérettetnek majd meg. Akkor a pártról annyit árult el, hogy az Európai Néppárttal kívánnak majd szorosabban együttműködni. (Index)