h i r d e t é s

MZP szerint a Fidesz lejárató dokumentumokat adott rólaa DK-nak

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

MZP szerint a Fidesz lejárató dokumentumokat adott rólaa DK-nak

2021. október 25. - 12:50

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje „A Fidesz kottája” címmel tartott sajtótájékoztatót Hódmezővásárhelyen.

Márki-Zay Péter - Forrás: HVG/Facebook

A Demokratikus Koalícióval egy héttel ezelőtt tartott egyeztetésen Márki-Zay Péter olyan dokumentumokat kapott a párttól, amelyeket állítólag a Fidesz juttatott el hozzájuk, hogy azzal segítsék Márki-Zay lejáratását, és Dobrev Klára kampányát – jelentette be hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. - írja a hvg.hu

Ezek összegyűjtött lejárató anyagok a személyem ellen, amelyeket a DK nem használt, hanem átadott nekem”

– közölte a jelenlegi hódmezővásárhelyi polgármester a városi közgyűlés termében. Az iratok tartalmát Márki-Zay a sajtó rendelkezésére bocsátja, hogy miről szólnak, azt hamarosan nálunk is olvashatják. A dokumentumok összefoglalóját az internetre is feltöltik majd.

Látszik ebből egyrészt, hogy a Fidesz ezzel is igyekezett beavatkozni az ellenzéki előválasztásba, másrészt, hogy milyen módszerekkel figyel meg embereket – mondta a polgármester. Felidézte, hogy 2018-ban az ottani városháza honlapján és az ő laptopján is találtak kémszoftvert. Emlékezzenek ezekre, a Pegasus-botrányra, a Kubatov-listákra, „tehát mindazokra a pártállami, a kommunizmus legsötétebb idejét idéző megfigyelésekre és profilozásokra, amiket az ellenzékkel szemben a Fidesz rendszeresen megenged magának” – hangsúlyozta.

Az iratokról azt mondta, az „nem egy titkosszolgálati anyag, ez körülbelül a Kubatov-lista szintű megfigyelés. A Fidesznek szerintem nagyon sok emberről, akik a figyelmüket kivívták, hasonló dossziéja lehet. Egészen biztos vagyok benne, hogy a megfigyelés Magyarországon sokkal szélesebb körű, mint amit önök gondolnak. Valóban egy besúgóhálózat működik, jelentéseket tesznek, én ennek nagyon sok nyomát láttam az elmúlt időszakban”, ez a dosszié ennek egy kézzelfogható nyoma – magyarázta.

Márki-Zay arról is beszámolt, hogy a dosszié tartalmát a DK nem használta, az előválasztás után azonnal átadta neki a „bizalomépítés jegyében”.

A hvg.hu kérdésére azt is elmondta: a Fidesz szerinte az ellenzéken belüli vitát akarta felszítani az anyaggal, azt pedig az anyag színvonala is indokolta, hogy miért nem ők hozták nyilvánosságra. Azt a DK-nál nem árulták el, hogy a Fideszen belül kitől kapták az anyagot.

Az eseményen arról is beszélt, hogy elhalasztotta erdélyi útját a romániai járványhelyzet miatt, hangsúlyozta azonban, hogy nagyon fontosak számára a határon túl kapcsolatok, így amint lehetősége adódik, ellátogat a tervezett úti céljaira. (hvg.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky