h i r d e t é s

Na végre!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Na végre!

2023. január 20. - 06:08

Deutsch Tamás a Milton Friedman Egyetem Nemzetközi és Politikatudományi Tanszékén „Labdarúgó stadionok üzemeltetése” címmel tart kurzust.

Deutsch Tamás - Forrás: fidesz.hu

Megnézném a tantárgyleírást, a tematikát, a kötelező és ajánlott irodalom jegyzékét, s egyetemi kurzusról lévén szó, az idegennyelvű szakirodalom listáját, továbbá szeretném tudni, vajon az idegennyelvű szakirodalom feldolgozását maga Deutsch Tamás vezeti-e?

Érdekelne a diszciplina tudásszociológiai meghatározása, érdekelne a Deutsch által alkalmazott tudományos módszertan, érdekelne, hogy a Stadionüzemeltetés a tudományok rendszerében hol helyezkedik el, alaptudomány, avagy alkalmazott tudomány, absztrakt vagy tapasztalati tudomány, természet- vagy társadalomtudomány, továbbá interdiszciplináris megközelítést alkalmaz-e Deutsch tanár úr?

És persze érdekelne, milyen kutatási területeket javasol a hallgatóknak, például diplomamunkájuk elkészítéséhez. Gondolom az egyik terület, amelynek Deutsch bizonyítottan nemzetközi szakértője, a stadion-beléptetési rendszerek komparatisztikája.

Valóban megújulni látszik hát a magyar felsőoktatási rendszer, miközben a lipsi ajvékolók javában hisztikéznek.

És irigykedve mondom, hogy bezzeg míg engem a hetvenes években, az ELTE Bölcsészkarán, azaz a pártállam kellős közepén nem tanított sem Komócsin Zoltán, sem Biszku Béla, sem Berecz János, sem Nemes Dezső, de még csak Németh Károly sem, addig a mai fiataloknak már kijut Deutsch Tamás.

Innentől pedig nincs megállás.

 

Gábor György