h i r d e t é s

Nagy dobásra készül Budapesten a világcég

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nagy dobásra készül Budapesten a világcég

2015. október 29. - 14:39
0 komment

 

Csaknem egy időben két új áruházat is nyit a Hennes & Mauritz (H&M) AB. A svéd központú ruházati cég a pesti belváros éveken át üresen álló, neves épületében, a Vörösmarty tér sarkán álló egykori tőzsdeépületben nyitja meg budapesti főüzletét (flagship store).

Fotó: napi.hu

Frontális támadást indít karácsony előtt a H&M Budapesten. A svéd központú ruházati áruházlánc a Napi.hu értesülései szerint csaknem egy időben két áruházat is avat: egyet a Vörösmarty téren, a másikat pedig az Andrássy úton. Az előbbiben három szinten a cég szinte teljes áruválasztékát lehet majd kapni, míg az másikban az egyik albrandje, a COS csúcskategóriás márka ruházati cikkeit és kiegészítőit forgalmazzák majd - írja a Napi.hu.

Úgy tűnik, a svéd óriás megjelenésével rendeződik a Vörösmarty tér és a Váci utca sarkán álló, a rendszerváltás utáni időszakban a tőzsdének is helyet adó palota sorsa (Váci 1 üzletház). A pazarul felújított épület ugyan évekkel ezelőtt elkészült, de a beruházó Orco Property Group csődje miatt egyre húzódott az épület hasznosítása. A több mint 10 ezer négyzetméteres áruháznak kialakított épületnek csak a földszintjén nyílt meg négy üzlethelyiség: a Hard Rock Cafe, a Szamos kávéháza, egy lengyel és egy nemzetközi divatárubolt. Az épületet felszámolásból - a közeli Szervita téri garázzsal együtt - a magyar Horizon-cégcsoport vásárolta meg idén nyáron.

Évek óta keresték az ideális helyszínt

Az épületet eredetileg is áruházi funkcióra szánták, így jelentős belső átalakítás nélkül tudja megnyitni itt a flagship store-ját, azaz budapesti főüzletét a H&M. Lapunk korábban több ízben is beszámolt, hogy a svédek évek óta keresték az ideális helyszínt: két évvel ezelőtt az Andrássy úton az Oktogonhoz közel foglaltak le egy 3 ezer négyzetméteres üzlethelyiséget, de végül elálltak ennek bérléstől.

Ezt követően 2015 elején az Il Bacio di Stile pazarul átalakított áruház épületét szemelték ki, tudván, hogy a Gattyán György tulajdonában levő luxusáruház hamarosan bezár - ez végül idén nyáron be is következett. Ez az üzlet értesüléseink szerint a svédek által kínált alacsony bérleti díj miatt hiúsult meg.

Nagy a titkolózás

A Váci 1-ben kialakítandó szuperáruházról egyelőre nagy a titkolózás: sem a svéd cég központja, sem magyar vállalata, de még a bérbeadó cég képviselője sem nyilatkozik - számos megkeresésünk ellenére. A bérbeadó-tulajdonos a DVM Group, amely az elmúlt években több jelentős ingatlanügytettel szerzett figyelmet. A csoporthoz tartozó Horizon-Efpartners Kft. vette meg a Váci 1-gyel együtt a Szervita téri parkolóházat  és a DVM Grouphoz köthető az Eiffel Palace irodaház fejlesztése, majd eladása is. (Az utóbbi esetben a vevő az MNB volt, amely nettó 45,3 millió eurót adott a belvárosi luxus irodaházért.)

Az sem ismert hivatalosan, hogy mit tervez a H&M az Andrássy út és a Nagymező utca sarkán. Ingatlanpiaci hírek szerint az almárkaként működő, luxusruházati cikkeket forgalmazó COS nyit ott hamarosan. (Ezt szerdai fényképfelvételünk is igazolja.)

Az ominózus 800 négyzetméter alapterületű üzletben korábban a Dolce & Gabbana budapesti boltja működött. Annak bezárása után a német Boss férfiruha cég akart ott exkluzív üzletet létrehozni, ám ők az Il Bacio di Stile bezárásának hírére visszakoztak.

 

napi.hu


 

h i r d e t é s