h i r d e t é s

Nagy Feró is megőrült

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagy Feró is megőrült

2016. augusztus 20. - 08:20
1 komment

 

Hiába kérdezgette zenéről a Beatrice frontemberét a Kolozsvári Rádió riportere, Nagy Feró kitartóan a migránsokról és Európáról beszélt abban az interjúban, amelyet a román közszolgálati rádió regionális stúdiójának adott a Kolozsvári Magyar Napok alkalmából - írja a Népszabadság.

A beszélgetés elején még megeresztett egy üzenetet a románok felé.

– Vannak olyan dalaink, amelyek esetleg félreérthetőek, és mi semmiképpen nem szeretnénk, hogy félreértsék. Értsék csak úgy, ahogy van!

– mondta kuncogva. Az énekes keddi koncertje kapcsán egyébként rendőrségi vizsgálat indult. A román közszolgálati televízió tudósításában szerepelt egy koncertrészlet, amelyen Nagy Feró azt énekelte:

"csak azért is lesz, Kolozsváros ismét magyar város lesz".

A rádióinterjúban Nagy Feró hangsúlyozta: a kínos témákat nem lehet megkerülni. – Egyszer megtörtént, hogy a magyarságot zsebre vágta a történelem. Trianont nem lehet kihagyni, még akkor is, hogy ha most már egy kicsit tudomásul vesszük a dolgot. Sőt, énszerintem a barátkozást kellene erőltetni, hogy mi, kelet-európai népek inkább barátkozzunk. Erre most van egy kis esélyünk is, mert jönnek a migránsok.

A riporter megpróbálta visszatéríteni az énekest a zenéhez, és megkérdezte, hogy miről szólnak az új számai. – Az életünkről – hangzott Nagy Feró válasza. – Az egyik arról, hogy féltjük Európát, mert ami itt történik velünk, az félelmetes. Milliók áramlanak be Európába, nekünk pedig kerítést kell építeni.

A „migránsokra" utalva hozzátette: – Hagyjon békén minket. Ha megy, menjen, ahova hívták, ne ide hozzánk jöjjön! Vagy ha ide jön, akkor hát... mi itt reformátusok, unitáriusok, katolikusok vagyunk, akkor ne tessék már nekünk mást énekelni.

És ha már itt tetszik lenni és énekelni, akkor meg megkérhetném, ne tessék minket lefejezni, jó? Hát hadd éljek itt nyugodtan!

Már a referendumra utalva Feró feltette a kérdést: „egy luxemburgi főherceg, egy Szajna-menti szajha, egy szelfizgető Loreley vagy egy balga belga banda mondja meg, hogy a magyaroknak hogyan kéne élni?" Majd arról beszélt, hogy (Nyugat-Európa) csupán piacot keresett és talált az „országainkban". A végén még megeresztett egy csípős megjegyzést a románoknak: a kolozsvári főtéren több éven át zajló régészeti ásatások kapcsán reményét fejezte ki, hogy azóta „megtalálták az ősi birodalmat".

nol.hu

Ami a fejében van, arra az egyik legjobb szinkronja jutott eszembe "eszem, faszom megáll..."


 

1 komment


Kommentek

h i r d e t é s