h i r d e t é s

Nagy Imre: „Sorsomat a nemzet kezébe teszem”

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagy Imre: „Sorsomat a nemzet kezébe teszem”

2018. december 28. - 16:40

 

Gyalázat arra népre, 
amelyik a mártírjait sem képes megvédeni!
*

Az Orbán-kormány, személyesen Orbán Viktor által „szerencsét hozó talizmánként” emlegetett Nagy Imre-relikviák korábbi őrzője, a mártírhalált halt miniszterelnök szobra eltávolítására utasította a mindenre kapható munkásait. - A Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság (Kövér László, Halász János, Such György, Szakály Sándor és Wachsler Tamás) korábban előzetes hozzájárulását adta a Vértanúk terének átépítéséhez és ennek részeként a Nemzeti Vértanúk Emlékművének rekonstrukciójához, valamint a Nagy Imre-emlékmű Jászai Mari téren történő felállításához. 
*

Ma hajnaltól (2018. december 28 kora reggeli órától), megkezdték az emlékhely bontását, egy nyerges vontatóra pakolják az emlékmű elemeit. – Bár több politikus, Nagy Imre unokája és a Nagy Imre Társaság is tiltakozott az ellen, hogy a Jászai Márai térre helyezzék át Nagy Imre mártír miniszterelnöknek a Vértanúk terén álló szobrát, egyetlen honfitársunk sem akadt Magyarországon, aki kísérletet tett volna megakadályozni a történelmi súlyú bűncselekményt. 
*

Felhívjuk a figyelmet, hogy a szobrot nem a magyar állam és nem is a főváros, hanem három magánszemély állíttatta, elhelyezését és tájolását egy nagy tekintélyű bizottság határozta meg. A szobor áthelyezése nemcsak történelmi, városképi, hanem az eredeti művészeti koncepció szempontjából is elvesztené jelentőségét…, abban az országban amely közel egy évtizede tűri, hogy hazánk miniszterelnöke – az Európai Uniót és a NATO szövetségeseit is hátba támadva - azzal az Oroszországgal épített ki baráti kapcsolatokat, amely hatalom többször fojtotta vérbe szabadságharcainkat és amelynek vezetője, Vlagyimir Putyin egykori KGB-tiszt kezéhez számtalan demokrata polgár vére tapad. – Szégyen hazánkra és szülőföldünk minden polgárára, hogy nem védték meg a mártír emlékművét, nem akadályozták meg az eddig sem titkolt bűncselekményt. 
*


 

h i r d e t é s