h i r d e t é s

Nagy leépítés után drasztikus a színvonalesés a kormányhivatalokban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagy leépítés után drasztikus a színvonalesés a kormányhivatalokban

2019. október 05. - 06:29

 

Egy friss felmérés szerint a kérdezettek 42 százaléka úgy érzi, jelentősen romlott a kormányhivatalok munkája a tavaszi elbocsájtások óta – tudta meg a Népszava.

A kép illusztráció! - Forrás: borsod24.com

Aki egy hónapon belül kereste fel valamelyik kormányhivatalt, járási hivatalt vagy fővárosi kerületi hivatalt, sokkal rosszabbnak látja a közigazgatási munka színvonalát, mint akinek régóta nem kellett elintézni semmit – derült ki a Policy Agenda legfrissebb felméréséből.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) felkérésére a kutatóintézet munkatársai azt vizsgálták, mit éreznek meg az ügyfelek a létszámleépítés miatt túlterhelt, a beígértnél kisebb bérek és a munkájukat szabályozó törvény szigorításai miatt elégedetlen tisztviselők nehézségeiből.

A hivatalok alkalmazottainak túlterheltsége a jelek szerint általánosan elfogadott véleménnyé vált, ám ennél kevesebben jelölték meg a színvonal-romlás okaként az alacsony béreket, ami érthető, hisz ennek a rétegnek a jövedelmi viszonyaival a legtöbb állampolgár nincs tisztában – érvelnek a felmérés készítői. A véleményt nyilvánítók 58 százaléka mégis úgy véli, hogy nem, sőt egyáltalán nem megfelelő az a bér, amit a hivatalnokok a munkájukért kapnak.

A kérdésre, hogy kinek a hibája, ha egy állami szolgáltatás színvonala nem megfelelő, a válaszadók 61 százalékos többsége a kormány felelősségét emelte ki, magukat a dolgozókat mindössze 7 százalék hibáztatta.

A felmérést azért kérte a szakszervezet, mert a kormány eddig nem reagált a hivatalok munkatársaitól és az érdekvédőktől érkező vészjelzésekre. Abban reménykednek, hogy a lakosság elégedetlensége már átüti a döntéshozók ingerküszöbét is. A felmérés részleteit ma délelőtt egy fővárosi kormányablak előtt mutatja be az MKKSZ. (borsod24.com)


 

h i r d e t é s