h i r d e t é s

Nagy lehűlés közeleg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nagy lehűlés közeleg

2022. szeptember 14. - 05:40

Szerdán még csak a felhők érkeznek meg, és egyáltalán nem esik vissza komolyabban a hőmérséklet, de már érzékelhető lesz a változás.

Fátyolfelhők szűrhetik meg a napsütést, de északon, északkeleten megvastagodhat a felhőzet és itt eső, záporok is kialakulhatnak. Csapadék a késő esti órákban északnyugaton is előfordulhat. Az északi, északnyugati tájak kivételével többfelé élénk délnyugaton erős, néhol viharos lesz a délnyugati szél. Hajnalban 7-15 fok várható, de a fagyzugos helyeken ettől alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet az ország nagy részén 25 és 31 fok között alakul, de a csapadékosabb északi és északkeleti tájakon csak 19-23 fok köré melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán melegfronti hatás érvényesül, így a frontérzékenyeknél fejfájás, migrén, emésztési panaszok fordulhatnak elő.
A reggel még helyen hoz hűvös időt, emiatt ismét felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.
Napközben azonban késő nyárias melegre készülhetünk és a nagyobb napi hőingás megterhelheti a szervezetet.
A melegedés hatására dekoncentráltság, tompaság, fáradékonyság egyaránt jelentkezhet, emellett vérnyomás-ingadozás, rosszullét is előfordulhat, különösen a szív- és keringési rendszer betegségeiben szenvedőknél.
Öltözzünk rétegesen, a reggeli órákban könnyebben megfázhatunk.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk szezonális gyümölcsöket, zöldségeket és ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.