h i r d e t é s

Nagymamája veséje mentette meg az újszülött életét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagymamája veséje mentette meg az újszülött életét

2015. május 08. - 11:05
0 komment

 

Amint megtudta lányától, hogy a kicsinek veseátültetésre lesz szükséges, azonnal felajánlotta a sajátját.

A most 21 hónapos amerikai kislány még világra sem jött, amikor az orvosok felfedezték, hogy súlyos veseelégtelenségtől szenved, ami miatt már születése pillanatától minden nap dialízisre fog szorulni. Amikor a kis Clara egy houstoni gyerekkórházban megszületett, azonnal az intenzív osztályra szállították a kislányt, aki egy vesével jött a világra, aminek működését ráadásul egy ciszta akadályozta. Egy héttel később az orvosok közölték a szülőkkel, hogy a gyereknek veseátültetésre lesz szüksége

- írja a Hír24.

Amikor Kate Boddie elmondta a rossz hírt édesanyjának, a most 54 éves nagymama azonnal jelezte, kész felajánlani a veséjét unokájának – mondta el Clara anyukája az ABC Newsnak. Eleinte azonban Boddie bízott benne, hogy nem lesz szükség a felajánlásra, és mire kislánya elég idős lesz a szervátültetésre, akkor majd az ő veséjét kaphatja meg.

Amikor azonban másfél évvel Clara megszületése után eljött az idő, kiderült, hogy Ő és férje sem alkalmas donornak.Boddie az ABC Newsnak elmondta: a hír hallatán „szinte teljesen összetörtek”, de szerencsére volt a közelben valaki, aki szintén nagy örömmel állt készen a segítségre. Egy vizsgálat után kiderült, hogy Cindy Smith alkalmas donornak, és az 54 éves nagymama és unokája márciusban át is esett a szervátültető műtéten.

Boddie elmondása szerint a változás már szinte azonnal látható volt Clarán, akinek első dolga az volt a hazaérkezés után, hogy darabos ételt evett, amire korábban nem volt képes. „Nem hazudok, elsírtam magam” – mondta el az édesanya.

 

hir24.hu (Címlap: Születése pillanatától új vesére várt a kis Clara, aki végül nagymamájának köszönheti az egészséges életet - Fotó:ABCNews)

Posted by SEJT on 2015. május 8.

 

h i r d e t é s