h i r d e t é s

Nagyon durvát "viccelt" a Fidesz és végén ők sértődtek meg

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Nagyon durvát "viccelt" a Fidesz és végén ők sértődtek meg

2020. június 17. - 15:31

Szálasihoz hasonlította Karácsony Gergelyt a fővárosi Fidesz, mégis ők sértődtek meg jobban. A nyilas vezető helyére montírozták a főpolgármestert egy humorosnak szánt Facebook-posztban.

Forrás: nepszava.hu

A fővárosi Fidesz szerda délelőtt kirakott a Facebook-oldalára egy posztot, melyben egy Láng Zsolttal készült interjút népszerűsít; a II. kerület októberben leváltott polgármestere arról panaszkodik a Hír TV-n, hogy Karácsony Gergely főpolgármester még mindig nem kezdte meg a nagyon rossz állapotban lévő Lánchíd felújítását. 

De elsősorban nem is az interjú az érdekes – mutat rá a posztot kiszúró Index - hanem maga a bejegyzés, melyet a Fidesz egy olyan ikonikus képpel rakott ki (majd vett le pár óra múlva), amin Karácsonyt a Budapesten történt pusztítással 1946-os népbírósági tárgyalása során szembesített Szálasi Ferenc helyére montírozták, és a főpolgármester ugyanúgy szemléli a német csapatok által felrobbantott Lánchidat, mint a nyilas „nemzetvezető”. 

A hírportál idézi Karácsony Gergely válaszát is: a főpolgármester egy Facebook-posztban úgy reagált a képre, hogy ezt a támadást „nem tudom, nem is akarom a szokásos vállrándítással letudni”; majd kifejti:

"A budapesti Fidesz szerint lehet a háborús pusztítással, a nyilasterrorral viccelődni. Szerintem nem lehet. A budapesti Fidesz szerint belefér, ha emberek ezreinek meggyilkolását, emberek millióinak szenvedését szimbolizáló fotót használják a politikai ellenfeleket lejáratni akaró kommunikációban. Szerintem ez megengedhetetlen. Nem magam miatt, hanem ennek az országnak, ennek a városnak a múltja, jelene és a jövője miatt is. Ez nem politika, ez nem vita, ez aljas és ostoba, az a bizonyos szottyos gyűlölet, aminek nincs helye Budapesten, nincs helye az országban, nincs helye semmiféle politikai vitában. Én így gondolom. És legyen világos: ez a tiltakozás akkor is megszületett volna, felháborodásom akkor is jogos lenne, ha bárki mást, bármely politikai, közéleti szereplőt ért volna ilyen aljas inszinuáció."

A Fidesz töröl és vádaskodik

Bár a képet a Fidesz fővárosi képviselete osztotta meg, a jelek szerint még jobban is felháborodtak  a főpolgármester válaszán, mint maga Karácsony a manipulált fotó miatt. A bejegyzést törölték, és kikérték maguknak "a csúsztatásokat":

"Visszautasítjuk Karácsony Gergely rágalmait, és kikérjük magunknak minden aljas csúsztatását! Egy interneten terjedő mémet vettünk át, amelyen az látható, hogy a Lánchíd romjainál Karácsony Gergely még mindig azon elmélkedik, hol lehetne biciklisávot kialakítani. Szerkesztőnk nem vette észre a Szálasi Ferencet ábrázoló fényképpel való egyezést, de egy normális ember nem is Szálasi képpel ébred reggelente! A tartalmat azonnal töröltük amint jelezték felénk a tévedést. Karácsony Gergely az újabb műbalhéval csak el akarja terelni a figyelmet arról, hogy 8 hónapja nem történt előrelépés a Lánchíd felújításával kapcsolatban" - írta a Fidesz.

Hogy ez a bejegyzés se maradjon történelmi párhuzamok nélkül, Karácsonyt ezúttal bolsevista módszerekkel vádolták meg. (nepszava.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky