h i r d e t é s


Nagyon jó idő lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagyon jó idő lesz

2017. október 02. - 05:55

 

Hétfőn napközben még jó idő lesz, majd felhők, keddre pedig front és csapadék is érkezik. - írja az Időjárás.hu.

Dömösön, a Rám-szakadék felé - Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Az este érkező rossz idő várhatóan csak egy napig fog tartani.

Délelőtt szinte nem is lesz felhő az égen, csapadék nem várható. A ködfoltok feloszlanak.

Délután kezdetben mindenhol szikrázó napsütés várható, majd északnyugat felől elkezd növekedni, vastagodni a felhőzet. Csapadék nem alakul ki.

Megélénkül a déli szél. 15, 20 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front a térségünkbe, a többórás napsütés jótékonyan hat a hangulatra. - írja a meteoklinika.hu.

A sok napfény ráadásul immunerősítő hatással is bír, ha pedig sok friss zöldséget, idénygyümölcsöt fogyasztunk, fokozottan felkészíthetjük szervezetünket az őszt jellemző változékony humánmeteorológiai helyzetre. A szilva, a körte, az alma szezonja van, építsük be ezeket a mindennapi étkezésbe a friss paprikával, paradicsommal együtt. Jót tesz a friss séta a szabad levegőn, a munkavégzés közben akár 10-15 perc kint tartózkodás is felfrissíthet mind fizikailag, mind szellemileg.

Ügyeljünk viszont arra, hogy reggel meglehetősen hűvös lesz: a megfázás elkerülése érdekében öltözzünk fel vastagabban, rétegesen, gondolva arra, hogy napközben gyorsan melegszik a levegő, és délután már vékonyabb ruhadarabokra lesz szükség. A hideg reggelen a kopásos ízületi bántalmak felerősödhetnek, emellett a nagy napi hőingás a vérnyomáspanaszokkal élőknél okozhat kellemetlen tüneteket.

Hétfő estétől észak felől melegfront érkezik. Az érzékenyek közül már éjszaka egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat, álmatlanságot, illetve fokozódik a migrénhajlam is.

A közlekedők reggel párafoltokkal találkozhatnak, ilyenkor vezessen a szokásosnál lassabban. Emellett a napsütés is elvakíthatja a sofőröket, különösen hajnalban és napnyugtakor, érdemes napszemüveget készíteni magunk mellé.

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;