h i r d e t é s

Nagyon szép idő lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagyon szép idő lesz

2019. szeptember 22. - 06:10

 

A napos időben érdemes minél több időt a friss levegőn tölteni, mert a nyugodt őszi időnek hamarosan vége: a jövőhét elején mediterrán ciklon hoz csapadékot. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt sok napsütésre van kilátás, szinte felhő sem lesz az égen. Délután túlnyomóan derült lesz az ég, csapadékra nem kell számítani. Megerősödik a délkeleti szél. 19, 24 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délnyugat felől egy csapadékrendszer éri el térségünket, emiatt a Dunántúlon többfelé számítani kell esőre, záporesőre, néhol zivatarra. A Tiszántúlon elszórtan alakulhat ki lokális csapadék. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, országszerte készülni kell esőre, záporesőre, néhol a csapadékrendszerbe ágyazva zivatarok is kialakulhatnak. Élénk lesz a délkeleti szél. Kora délután 15, 22 fok várható, a magasabb értékeket délkeleten mérhetjük.

Orvosmeteorológia

Vasárnap még anticiklonális hatás érvényesül, front nem érkezik a Kárpát-medence térségébe. - írja a meteoklinika.hu

Az éjszakai lehűlés mérséklődik, légköri fagyra már nem kell készülni, ez pedig az elmúlt napok után igazi örömhír az ízületi bántalmakkal küzdők számára. Bár fagyni nem fog, a megfázásveszély nagy, ami miatt nem szabad megfeledkezni a réteges öltözetről.

A megerősödő délkeleti széllel átmenetileg meleg levegő áramlik fölénk, emiatt a nappali felmelegedés erősödik, kora délután a hőmérséklet csúcsértékei többfelé elérik a 20 fokot, de helyenként 22-24 fokos nyári melegnek örülhetünk. A melegedés és az erős szél hatására kínzó, szűnni nem akaró migrénes panaszok jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. A fejfájás enyhítése érdekében javasolt a megszokottnál több folyadékot fogyasztani és megpróbálni tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket.

A következő napokban tartósabban várható, hogy a változékonyabbra forduló időben emésztési panaszai fokozódnak. Ezek mérséklése érdekében lehetőleg kerülje a puffasztó ételek és inkább fogyasszon sovány húsokat, valamint a halból készült fogásokat.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s