h i r d e t é s

Nagyot szólhat a fideszes botrány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagyot szólhat a fideszes botrány

2018. október 19. - 14:00

 

Messzire érhetnek Simonka György fideszes országgyűlési képviselő korrupciós botrányának szálai - vélik szűkebb hazájában, Békés megyében. - írja a napi.hu.

Forrás: nepszava.hu

Nagy visszhangot váltott ki Simonka György fideszes parlamenti képviselő választókerületében az, hogy a Legfőbb Ügyészség kérte mentelmi jogának felfüggesztését - írja a Népszava. Fetser János, Orosháza korábbi polgármestere és országgyűlési képviselője, MSZP-s politikus szerint több oka is van annak, hogy a "fent" levették a kezüket Simonkáról, és léphetett a Legfőbb Ügyészség.

Egyfelől az, hogy a politikus már érinthetetlennek gondolta magát, és minden határt túllépett. Másfelől a körülmények is "összeesküdtek" ellene. A Sargenti-jelentés, a visszatartott EU-s támogatások és az uniós ügyészség miatt indított aláírásgyűjtés okán lépnie kellett a Fidesznek, s végül "beáldozták Simonkát."

Egy térségbeli képviselő-testület ellenzéki tagja azt latolgatta, hogy a botrány szálai kiket érnek el. Szerinte dél-békési polgármesterek, alpolgármesterek, megyei politikusok sokaságáról tudni, hogy Simonka közvetlen köréhez tartoznak, és akár közük is lehet azokhoz az ügyekhez, amelyek miatt a politikus bajba került. "Sokaknak lehet most álmatlan éjszakájuk" - fogalmazott a napilap egyik forrása.

Az ügyészség szerint a Simonka köré szervezett csapat zömében lerobbant épületeket szerzett meg, majd jócskán felpumpált áron újította fel azokat uniós pénzből. A néhány év alatt elburjánzott hálózat hamar összeért más uniós forráslehívásban "érdekelt" vállalkozóéval: Simonka neve előkerült az időközben bíróság elé álló, magát Voldemortnak hívató fideszes képviselő, Mengyi Roland ügyében is.

napi.hu


 

h i r d e t é s