h i r d e t é s

Nagyvonalúság: 300 ezer maszkot küldtünk ajándékba Szerbiába és Horvátországba is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagyvonalúság: 300 ezer maszkot küldtünk ajándékba Szerbiába és Horvátországba is

2020. április 07. - 06:38

 

Nem csak Észak-Macedóniával volt nagyvonalú a kormány, ami a védőmaszkokat illeti, ugyanis az azonnali.hu értesülései szerint Szerbiának 200 ezer, Horvátországnak 100 ezer maszkot küldtünk a járvány miatt. - írja a 168ora.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Eddig tehát összesen 400 ezer maszkot ajándékozott oda a kormány más országoknak. A portál Jadranka Joksimović szerb európai integrációügyi miniszter hétfői bejelentésére hivatkozik, melyet az ellenzéki Danas napilap idéz. Eszerint a felszerelések megérkeztek az országba, amit már meg is köszönt Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek.

Horvátországba pedig a maszkokon kívül

5 ezer védőruhát is küldtünk,

mindezeket Riczkó Botond Márk külgazdasági attasé adta át. Észak-Macedóniába egyébként szintén jutott a 100 ezer maszk mellé 5 ezer védőruházat. Szijjártó Péter Szkopjéban azt mondta, Budapest azért tud segíteni más országoknak, mert vásárolt egy maszkok gyártására alkalmas gyártósort Kínától.

Orbán Viktor egy hete arról beszélt a parlamentben, hogy minden eszközt, ami rendelkezésre áll, a kórházakba halmozzák fel, hogy ki tudják védeni a terhelést. Magánszemély vásárolhat magának maszkot, vagy készít otthon, mint ahogy ő is tette. Kérheti az embereket, mondta, hogy viseljenek maszkot, de nem tudja garantálni, hogy lesz annyi maszk, hogy meg tudják venni a magyarok a patikában, ezért elő sem írhatja kötelezettségként, „így állunk”, tárulkozott ki akkor.

168ora.hu


 

h i r d e t é s