h i r d e t é s

Napelemes rendszert szeretnél? Lássuk, hogyan valósíthatod meg!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Napelemes rendszert szeretnél? Lássuk, hogyan valósíthatod meg!

2022. április 11. - 08:27

A napelemes rendszer kiépítését sok feladat előzi meg, amelyek szükségesek ahhoz, hogy optimálisan működő szisztéma boldog tulajdonosa lehess akár magánszemélyként, akár vállalkozásként vagy nagyobb cégként szeretnéd ezt a tervet megvalósítani.

Forrás: a1solar.hu

Mégis milyen lépésekre van ehhez szükség? Milyen döntéseket kell hozzá meghoznod? Nézzük, hogy hogyan, merre érdemes elindulni ezen az úton, aminek a végén egy tökéletesen kivitelezett, hatékony napelem vár.

Az első lépések

A legelső dolog az, hogy eldöntsük, szeretnénk, illetve szükségünk van egy ilyen szisztémára. Ezt viszonylag könnyen megtehetjük, hiszen rengeteg érvet sorolhatunk fel a napelemek mellett: a megújuló energiák használatával mi is jelentős mértékben hozzájárulunk ahhoz, hogy megóvjuk a környezetünket, illetve lassítsuk a klímaváltozás folyamatát. Emellett nagyon sokat takarékoskodhatunk vele, hiszen akár a nulla forintos villanyszámlát is elérhetjük általa.

További előny, hogy nem leszünk a jelenlegi szinten kiszolgáltatva a folyamatosan emelkedő energiaáraknak, megnöveljük ingatlanunk értékét, és akár az elektromos autónk is tölthetővé válik az otthonunkban.

Amikor az elhatározás megszületett, a legfontosabb feladatunk az, hogy keressünk egy megfelelő kivitelezőt. Az A1Solar teljes körű szolgáltatás keretében a pályázatírástól kezdve a tervezésen, engedélyeztetésen, valamint a kivitelezésen keresztül minden egyes teendőt levesz a vállunkról, miközben optimalizált és szakszerűen telepített, minőségi rendszereket készítenek.

A legfontosabb feladatunk tehát a megfelelő szolgáltatás, illetve kivitelező megtalálása, megbízása lesz.

Támogatás és tervezés

Amennyiben a döntés és a kivitelező is megvan, akkor érdemes az elérhető támogatásokat megtalálni, s természetesen megpályázni, hiszen így jelentős összegeket megspórolhatunk. Ne feledjük: minél kevesebb pénzt kell ténylegesen beletennünk, annál előbb fog megtérülni a befektetésünk.

A tervezést már mindenképpen bízzuk a szakemberre, hiszen ezen fog múlni, hogy mennyire leszünk később elégedettek a napelemmel.

Persze ebben a szakaszban mi is hozhatunk fontos döntéseket, például azt, hogy a talajra vagy a tetőre szeretnénk telepíteni a rendszert, illetve hálózatra kötött vagy szigetüzemű megoldásban gondolkodunk. Az alkotóelemek megválasztásából is kivehetjük a részünket, így eldönthetjük azt is, hogy milyen típusú napelempaneleket szeretnénk.

Engedélyeztetés és kivitelezés

A következő lépés az, hogy engedélyeztetjük a terveket, s csak ezt követheti maga a kivitelezés. Utóbbi megint olyan feladat, amelyet szakértő kezeknek kell elvégeznie, hiszen nagyon sok fog múlni például a megfelelő dőlésszög kialakításán, ami komolyan befolyásolja a komplett rendszer teljesítőképességét.

Amennyiben a rendszer kiépítéséhez, illetve a többi lépéshez is fontosnak érzed, hogy minél gyorsabban, egyszerűbben és hatékonyabban megvalósuljanak, akkor válassz komplex szolgáltatáscsomagot kínáló napelemes céget!


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s