fbpx Napi suttyóság! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Napi suttyóság!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Napi suttyóság!

2021. április 15. - 07:09

 

Szekszárdon történt az eset és változtatás nélkül közöljük.

Szekszárd polgármestere, Ács Rezső. - Fotó: MTI - Sóki Tamás

Az SZ+C kft. a Baka István általános iskola felújítását, energetikai korszerűsítését végző cég vezetője meghívott 14 érintett intézmény vezetőjét egy átadás előtti utolsó koordinációs egyeztetésre, ahol a még rendezetlen kérdésekre is választ kaphatna. Többek között a vállalkozási szerződés aláíróját, a jelenleg EGYSZEMÉLYI VEZETŐ polgármestert is 13:30-ra. A meghívottak között volt az önkormányzat két frakciójának a vezetője is. Az ÉSZ frakciót (szakmámból kifolyólag) én képviseltem.

Pár perccel előbb érkezve kiderült, hogy tulajdonképp nem lesz ott sem a kivitelező, sem a polgármester sem a jegyző, de még a jól fizetett tanácsnokasszony sem.
Miért?

Mert a polgármester úgy értelmezte a helyszíni szemlét, hogy a saját irodája a helyszín és közölte az SZ+C vezetőjével, ha akar valamit, 13:30-ra menjen be hozzá a hivatalba.
Az iskolánál a helyszínen aztán (voltunk négyen) a művezető elmondta, hogy többek között olyan kérdésekre is szerettek volna választ kapni, hogy például a jelenlegi szabvány szerint az elektromos hálózat megszakítókon nem szerepel, hogy hova szólnak hol, mit kapcsolnak le. Ezt be kellene mérni és ráírni minden kismegszakítóra, hogy mit kapcsol le. Ez nem volt tárgya a terveknek, a szerződésnek. Vagy, egy csőtörés esetén nem tudni hol lehet elzárni a vizet. A főelzáró ugyan meg van épületen kívül, de az öreg szelep nem tudni meddig bírja még, ráadásul tán mégse kéne az egész épületben megszüntetni a vízellátást, ha az egyik csapot cserélni kell a WC-ben.

Kiderült, hogy az épület tervei annak idején, finoman szólva nem szakszerűen készültek, nem csak a homlokzati lamellák tanúskodtak ordító hibákról, de a válaszfalak úgynevezett ALBA fal elemei (Egy tábla 5 cm hungarocellből és körbe kb. 1 cm vastag öntött gipszből vannak.) már az akkori szabvány szerint sem feletek meg a hanggátlási követelményeknek, ez a fal szinte olyan mintha egy szál függöny választaná el a termeket. Tán ennyi pénz és energia ráköltése mellett ez is kezelhető lett volna.

Szóval polgármester úr hozta a formáját megint. A "helyszínen" a 12 m2-es "törvények szerint" csak a jegyző, ő és a kivitelező vehettek részt. Ez kipipálva!

Az, hogy nem ért hozzá, azzal nincs semmi baj, hiszen Elene Ceausescu is adott szakmai utasítást a mezőgazdászoknak, ipari és vegyipari munkásoknak. Ez is rendben
Lehetne olyan tanácsadója (tanácsnoka) aki konyít valamit a beruházásokhoz, de az, hogy semmibe veszi a meghívottakat, semmibe veszi a majd 600 gyereket és azok szüleit, ez már mérhetetlenül felháborító. Na jó' még lehetne finomítani kicsit a kommunikáción. - írja Rácz Zoltán a Facebook oldalán


 

Kommentek

h i r d e t é s