h i r d e t é s

Napjaink eljegyzési gyűrű divatja

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Napjaink eljegyzési gyűrű divatja

2018. június 19. - 13:56

 

Az eljegyzési gyűrű egy szándék, gesztus, hogy szeretnénk elvenni életünk szerelmét? Mikortól beszélhetünk eljegyzési gyűrűadásról, mint szokásról? 

A 13. században egy pápai rendelet értelmében, a házasulandó felek kötelesek voltak várakozási időt tartani a jegyesség kezdete és a templomi esküvő között. Ez a rendelet kedvezett, hogy feltalálják az eljegyzési gyűrűket.

Napjaink eljegyzési gyűrű trendje, sokban nem különbözik az 1990-es évek divatjától. Felmerülhet a kérdés, hogy miért? A válasz itt van előttünk, ugyanis az internet adta információáradatnak köszönhetően a párok könnyen tudnak választani a különböző stílusok, formák, anyagok között, mint évtizedekkel ezelőtt. A kiválasztott gyűrű képével, vagy csak magával az anyaggal, stílussal akár segítséget is tudunk kérni szakemberektől.

2018 társadalmi eseménye Herry herceg és Meghan Markle esküvője. A leánykérés egy háromköves eljegyzési gyűrűvel történt, ez a fazon egy klasszikus, mégis stílusos darab. Lehet játszani a kövek méretével, elhelyezkedésével, csiszolásával, színével.

A legnépszerűbb eljegyzési gyűrű, elmondhatjuk, hogy elegáns, egyköves szoliter gyűrű. A szoliter gyűrű egy olyan gyűrű, mely vagy egy hangsúlyos kőből áll, vagy egy nagyobb gyémánt van középen, körülötte pedig kis apró kövek. Egyre divatosabbak a nem fehérköves, hanem valamilyen feltűnő színű, ún. „fancycolor” gyémánt kővel ékesített eljegyzési gyűrűk.

Milyen színek közül választhatunk? Pink, sárga, zöld, kék,de igazából a modern színezési technikának köszönhetően bármilyen szín szóba jöhet. Fantasztikus ötlet lehet, gyémánt helyett smaragd, rubin, zafír, esetleg turmalin drágakövet választani. Ezek a kövek sem fognak veszíteni sem csillogásukból, sem eleganciájukból. Ugyanolyan időt állóak, mint a gyémánt. Ha esetleg költségkímélőbb megoldásokat szeretnénk, akkor választhatunk cirkóniát. A cirkóniumból előállított mesterséges drágakő az egyik leggyakoribb alapanyag az ékszeriparban. Nagyon hasonlít a gyémántra, de előállítással együtt is sokkal olcsóbb.

Fontos szempont leendő kedvesünk személyisége, stílusa. Ha például szereti a feltűnő dolgokat, nem biztos, hogy a legjobb választás a hagyományos egyköves gyűrű. Amennyiben a hölgy konzervatívabb, hagyománytisztelő, akkor nem jó választás egy óriás gyémántot magába foglaló többszínű eljegyzési gyűrű. Bohém személyiségeknek meleg szívvel ajánljuk a több színből készült, vagy a több színű kőből készült gyűrűket.

A jegygyűrűt díszítő kő csiszolási formája is különböző lehet. A klasszikus eleganciát képviselő hölgyek körében a négyszögletes (princess), briliáns, párna, illetve a smaragd csiszolások a legkedveltebbek, ugyanakkor sokan mégis inkább a kecses marquise, ovális, csepp vagy éppen szív alakú drágakövekre szavaznak. A kiválasztott és megcsiszolt ékkövek foglalata is többféle módon nézhet ki. Például: tokos, süllyesztett, karmos.

Mindenképp gondoljuk át, milyen a kedvesünk személyisége, stílusa és hogy mennyit bír el a pénztárcánk. Az Eljegyzésigyűrű gazdag választékából egészen biztosan sikerülni fog a megfelelő kiválasztása.


 

h i r d e t é s