h i r d e t é s

Napos, de szeles hétvégére készülhetünk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Napos, de szeles hétvégére készülhetünk

2019. november 23. - 06:53

 

A hétvégén nem érkezik front, de reggelente egyre hűvösebb lesz és egyre makacsabb ködfoltok képződhetnek. Jelentős változásra a jövő hét végéig várni kell, ekkor viszont hirtelen robbanhat be a tél! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt északkeleten erősen felhős, néhol esős idő várható, az ország más részein közepesen vagy gyengén felhős lesz az ég.

Délután hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, csapadék nem alakul ki. A délkeleti szél megerősödik, a délutáni csúcsértékek 8,12 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt jobbára gyengén felhős lesz az ég, az éjszaka képződött köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet egy-két helyen tartósan is megmaradhat. Délután nagyrészt napos, kissé felhős időnek örülhetünk, csapadék nem lesz. A Dunántúl nyugati részein a rétegfelhőzet miatt erősebben felhős területek előfordulhatnak. Élénk lesz a délkeleti szél. 9, 14 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik front, de a szél hatására fokozódik a fejfájás és alvásproblémák is felléphetnek, valamint a gyermekeket is érzékenyebben érintheti ez az idő. - írja a meteoklinika.hu

Szombaton sem érkezik front fölénk, de a szélre érzékenyek országszerte erős fejfájást tapasztalhatnak, emellett az elalvás is nehezebb lehet a megszokottnál, a rosszul alvók most még nehezebb éjszaka elé néznek. A panaszok mérséklése és a nyugodt alvás érdekében lefekvés előtt szellőztessen, és egy forró fürdő is elősegítheti a pihenést. Az álmatlanság a következő napjára is rányomhatja a bélyegét, fáradékonyabb lehet és a figyelme, valamint a munkavégző képessége is lecsökken. A napközben fellépő fáradtság leküzdésében segít, ha elfogyaszt 2-3 csésze teát, a kávé és más magas koffeintartalmú italok fogyasztása most is kerülendő! A tartós szélterhelés a gyermekét is megviseli, az ő esetükben az egyik leggyakoribb megjelenési forma a figyelem és magatartás problémák jelentkezése.

Lesz, ahol kisüt a nap, de több helyen maradhatnak tartósan felhős területek. A hő-és komfortérzeten a megerősödő szél ront, a megfázás elkerülése érdekében fontos a réteges öltözet.

A légszennyezettség a nagyobb városokban közepes, északkeleten és délnyugaton lehet kedvezőtlen a levegő minősége.

A közlekedést az erős szél zavarja leginkább. A szél hatására csökken a gépjármű menetstabilitás, emellett ingerlékeny sofőrök fokozzák a balesetveszélyt. Legyen nagyon körültekintő és vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s