h i r d e t é s

Napos, de szeles szombat lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Napos, de szeles szombat lesz

2020. március 14. - 06:07

 

Az éjszakák eleinte fagyosak lesznek és a nappali felmelegedés is mérséklődik több fokot, de a jó hír, hogy sok napsütésnek örülhetünk. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt változóan fátyol-és gomolyfelhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap.

Délután helyenként megvastagszik a felhőzet, de csapadékra továbbra sem kell számítani.  Az északnyugati szél erős lesz, kora délután 11, 14 fokot mérhetünk. 

Vasárnap délelőtt felszakadozik a felhőzet, túlnyomóan derült, napos időre készülhetünk. Délután szikrázóan napos, csapadékmentes időnek örülhetünk. Erős lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 10 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem érkezik időjárási front térségünkbe, a szélre érzékenyek panaszai felerősödhetnek és a lehűlés is okozhat humánmeteorológiai tüneteket. - írja a meteoklinika.hu

A lehűlésre érzékenyek gyenge hidegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: általános lehet a görcsös fejfájás, az izom-és hasigörcs, valamint a vérnyomás-ingadozás.

A front mögött a hideg levegőt szállító északnyugati irányú szél megerősödik elsősorban a Dunántúlon és a magasabban fekvő területeken. A szélre érzékenyek körében gyakori tünet lehet a kínzó, egész napon át tartó fejfájás, emellett nyugtalanabbnak és stresszesebbnek érezheti magát a megszokottnál. A tünetek mérséklése és megszűntetése érdekében fogyasszon több folyadékot és próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket.

A szabadtéri programokat nem zavarja csapadék, de a változóan felhős és szeles időben alacsony hő-és komfortérzettel, valamint megfázásveszéllyel célszerű számolni. Szabadtéri tevékenységek esetén öltözzön rétegesen.

A pollenterhelés valamelyest csökken, de az allergiások tünetei nem szűnnek meg ezen a napon sem. A légszennyezettség többfelé magas, a nagyobb városokban kifejezetten egészségtelen a levegő. 

A közlekedést az erős oldalszél nehezíti. Az erős széllökések hatására csökken a menetstabilitás, faágak törhetnek le, illetve ideges, ingerlékeny és figyelmetlen sofőrök is fokozhatják a balesetveszélyt! Legyen nagyon körültekintő és vezessen óvatosan!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s