h i r d e t é s

Napos, de változékony idővel indul az év

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Napos, de változékony idővel indul az év

2020. január 01. - 06:11

 

Az újév hajnalban fagyokkal, napközben pedig az átlagosnál melegebb idővel köszönt be, majd ismét lehűlés körvonalazódik. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt sok napsütésre van kilátás, alig lesz felhő az égen. Csapadék nem várható. 

Délután a napsütést szinte felhő sem zavarja, csapadék sem alakul ki. Élénk lesz az északi szél. 2, 7 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

A fagyos reggelen különösen alacsonyan alakul a hőérzet, öltözzön fel jól, és napközben is elkél a sapka, sál, kesztyű. - írja a meteoklinika.hu

A gyerekek esetében fordítson még ennél is nagyobb gondot a megfázás elleni védelemre, több rétegű ruházattal, vastag talpú csizmával óvja őket a hidegtől.

A közlekedésben vegye figyelembe, hogy a napsütés az alacsonyabb napállás időszakaiban könnyen elvakíthatja a gépjárművezetőket, célszerű napszemüveget bekészíteni az autóba.

Amennyiben szélre való érzékenységet tapasztalt magán, akkor az időnként megélénkülő légmozgás hatására nyugtalanság, idegi feszültség jelentkezhet önnél, de jó hír, hogy ezt ellensúlyozza a sok napsütés. Ezt használja is ki, a borongós, szürke napokon nem csoda, ha kedvetlenné, lehangolttá vált. A szabad levegőn végzett séta, kirándulás során feltöltődhet energiával, sőt, a D-vitamin előanyaga képződhet a bőrben a napfény hatására. A napsütés immunerősítő hatással is bír.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s