h i r d e t é s

Napos idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Napos idő

2019. február 08. - 06:06

 

Anticiklon alakítja időjárásunkat, amelynek hatására derült, napos időben lehet részünk! Számottevő csapadék a jövő hét elejéig nem várható - írja az Időjárás.hu

Tihany - CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúl északi részein helyenként alakulhat ki gyenge eső, záporeső.  

Délután nyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, a Tiszántúlon maradhat erősen felhős az ég. Csapadékra nem kell számítani. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. 5, 8 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy közepesen felhős lesz az ég, jelentős mennyiségű csapadék nem várható. A déli szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 9 fok között alakul.

Vasárnap erősen felhős, csapadékmentes idő várható, helyenként hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Viharossá fokozódik a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 13 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken északnyugat felől hidegfront érinti térségünket. - írja a meteoklinika.hu

Az érintő hidegfront hatására országszerte jelentkezhetnek görcsös panaszok: amennyiben frontérzékeny, görcsös fejfájást, izom-és hasi görcsöt tapasztalhat. A keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, vérnyomás-ingadozás és mellkasi fájdalom jelentkezhet. Amennyiben krónikus megbetegedéssel küzd lehetőség szerint kerülje a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket. A panaszok legerősebben a Dunántúlon és az északi tájakon jelentkezhetnek.

Az immunrendszer erősítése céljából ajánlott áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon naponta többször valamilyen friss zöldséget és gyümölcsöt, ezzel tartósan megerősítheti szervezetét.

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, de a megnövekvő felhőzet hatására csökken a hő- és komfortérzet. Megfelelő öltözet esetén ajánlott hosszabb-rövidebb időt a szabadban tölteni.

A gyenge légmozgás következtében nem várható, hogy jelentősen javul a levegő minősége, továbbra is kerülje a nagyvárosok forgalmas csomópontjait. A levegő minőség javulásához nagyban hozzájárulhat azzal, ha a saját gépjármű használat helyett a tömegközlekedést választja és kerüli a fosszilis tüzelőanyagok égetését!

A közlekedést a tompa reflexek nehezíthetik, a balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s