h i r d e t é s

Napos idő érkezik, de széllel birkózhat a csütörtök

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Napos idő érkezik, de széllel birkózhat a csütörtök

2020. május 21. - 06:21

 

Csütörtökön délelőtt a napos időben gyorsan növekszik a levegő, csapadék nem várható. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

Délután szép napos időre van kilátás, csak időnként növekednek meg a gomolyfelhők. Csapadékra nem kell számítani. Az élénk északias szelet a középső tájak kivételével erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 16, 22 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front, javul az élettani helyzet. A napsütés hatására energikusak lehetünk, a hangulatunk is kedvező irányba változik, a fejfájósok helyzete azonban kissé nehezül.- írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön frontmentes időszak veszi kezdetét, azonban a légköri változások többeknél okozhatnak kisebb panaszokat. Ennek következtében akkor jelentkezhetnek önnél kellemetlen tünetek, például fejfájás, ha fokozottan érzékeny szeles időre. Főként a keleti tájakon, ezen belül is leginkább északkeleten nem örülhet felhőtlenül a jóidőnek, ingerlékenyebb lehet a megszokottnál. Próbálja inkább élvezni a napsütés nyugtató hatását, és jól megszervezett napirenddel oldani a stresszes helyzeteket! A melegedés hatására az emésztési panasza és a migréne is előjöhet!

Ha keleten él, akkor kellemes délután ellenére vigyázzon magára, a reggeli megfázásveszély még nem szűnt meg. Emellett azonban a napsütés hatására javulhat a közérzete, ha teheti, tegyen egy sétát a szabadban, használja ki a jóidőt.

A kinti munkák, sportolás során most már az UV-sugárzást sem ajánlott figyelmen kívül hagyni. A sugárzás erős, így abban az esetben, ha az érzékeny bőrtípusúak közé tartozik, már mindenképpen szükséges gondoskodnia bőre védelméről. Különösen a déli órákban gondoljon erre, akár már 20 perc alatt is megpirulhat a bőre.

Már javában tart a pollenszezon, a pázsitfűfélék pollenje intenzívebb tüneteket is okozhat, ha érzékeny rájuk. A sétát inkább a reggeli vagy az esti órákra időzítse, illetve ne szárítsa a mosott ruhákat a szabadban – ezzel is megelőzheti az erősebb panaszok jelentkezését.

A közlekedés során az utakon a szétszórtság mellett a lankadó figyelem is növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Emellett a napsütés lehet zavaró, különösen a reggeli órákban, illetve naplementekor, tanácsos napszemüveget magával vinnie. Az élénk oldalszél miatt is legyen óvatos, vezessen lassabban a megszokottnál, és tartson nagyobb követési távolságot!

Vezető tünetek a mai napon: fáradékonyság, migrén, alvászavar. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s