h i r d e t é s

Napos idővel kezdődik a november

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Napos idővel kezdődik a november

2019. november 01. - 06:06

 

A hosszú hétvégén esővel és erős széllel egyre melegebb légtömegek érkeznek, két nap alatt hirtelen 10 fokot melegszik a levegő! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. 

Délután folytatódik a gyengén felhős, napos idő, csapadék nem várható. Megélénkül a déli szél. 7, 12 fokra melegszik a levegő.

Szombaton erősen felhős, borult lesz az ég, elszórtan gyenge eső is előfordul. Élénk lesz a déli szél. 10, 15 fokra számíthatunk.

Vasárnap csak rövid időszakokra szakadhat fel néhol a felhőzet, többnyire borult lesz az ég. Helyenként eső, zápor is előfordulhat. Megerősödik a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken nem érkezik front, a hideg reggelen azonban az ízületi panaszokkal élők fájdalmai hosszabb időn át is felerősödhetnek. A nap második felében a fejfájás is fokozódhat. - írja a meteoklinika.hu

A kifejezetten hideg, helyenként nyirkos reggelek és a hűvös nappalok is okozhatnak panaszokat. Elsősorban a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők számíthatnak fájdalmaik felerősödésére, különösen a mélyebb völgyekben élők körében. Ha érintett, kezdje a napot egy könnyed, tehermentes tornával, vigyázva arra, hogy ne erőltesse túl az ízületeket. Emellett az is fontos, hogy óvja a karokat és a lábakat a hidegtől, a vastag ruhákkal pedig a megfázást is megelőzheti. A fejfájás felerősödése szintén jellemző lehet, főként a nap második felében. Markáns tünetek nem várhatók, de a következő napokban tartósan is előfordulhatnak.

Délután országszerte kellemes időben lesz részünk, ez pedig sokakat a szabadba csábít. Érdemes is minél több időt a friss levegőn tölteni, és kihasználni kellemes időt a fényszegényebb, hidegebb őszi napok előtt. Reggel elkél a kabát, a vastagabb cipő, a torokgyulladás megelőzésére pedig hordjon sálat. Immunrendszere erősítése érdekében egyen több nyers gyümölcsöt, zöldséget.

A levegőminőségben romlás várható, a forgalmasabb helyeken reggelente átmenetileg megemelkedhet a nitrogén-oxidok koncentrációja.

A közlekedésben a reggel képződő helyi pára- és ködfoltok területén jelentősen lecsökken a látástávolság. Tartson nagyobb követési távolságot és vezessen lassabban ezeken a területeken! Ezen kívül a napsütés – különösen reggel és napnyugtakor helyenként elvakíthatja a gépkocsivezetőket. Az autóba készített napszemüveggel akár komolyabb baleseteket is megelőzhet!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s