h i r d e t é s

Napos, meleg időnk lesz, de lehet egy-egy zivatar is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Napos, meleg időnk lesz, de lehet egy-egy zivatar is

2019. június 02. - 06:30

 

Csapadékra a hétvége első felében elszórtan kell számítani, majd vasárnaptól kezdődően egyre többfelé - írja az idojaras.hu

 

Délután hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, a megnövekvő felhőzetből elszórtan várható záporeső, helyenként zivatar. Erős lesz az északkeleti szél, a délutáni csúcsértékek 22, 26 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt eleinte napos idő várható, de a megnövkevő gomolyfelhőzetből egyre többfelél alakulhatnak ki záporok, zivatarok.  Délután intenzív lesz a gomolyfelhő képződés, az ország bármely részén kialakulhatnak záporok, zivatarok. Helyenként heves zivatarokra is készülni kell felhőszakadással, jégesővel és viharos kifutószéllel.

Orvosmeteorológia

Vasárnap frontmentes időben lesz részünk, kora nyárias napok előtt állunk. Többeknél jelentkezhetnek vérnyomáspanaszok, és a migrén is okozhat kellemetlen perceket. - írja a meteoklinika.hu

Vasárnap fronthatás nem érvényesül, de a melegedés hatására melegfrontot jellemző tünetek továbbra is előfordulhatnak az érzékenyebbeknél és kissé fokozódhatnak is. Amennyiben ön is érintett, akkor észreveheti, hogy tompább, aluszékonyabb lehet a megszokottnál, illetve tartósabban is tapasztalhat fejfájást, migrént. A magas koffeintartalmú italokat most lehetőleg kerülje, helyette fogyasszon zöld teát, de például a rendszeres testmozgás is megoldást jelenthet.

A változékonyabbra forduló időben vérnyomás-ingadozásjelentkezhet, a záporok, zivatarok területén légszomj, nehézlégzés és mellkasi fájdalom egyaránt felléphet. Az asztmások és a légzőszervi megbetegedéssel küzdők záporok, zivatarok idején lehetőség szerint tartózkodjanak zárt térben és pihenjenek le.

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s