h i r d e t é s

Napos, meleg időre számíthatunk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Napos, meleg időre számíthatunk

2019. október 13. - 06:11

 

A következő napokban reggelente ugyan előfordulhatnak ködfoltok, azonban délután 20 foknál is melegebb lesz, helyenként 25 fokos nyári napnak örülhetünk! Ez az igazi vénasszonyok nyara! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt helyenként tartósan megmarad az éjszaka képződött köd, az ország más részein gyengén fátyolfelhős lesz az ég.

Délután gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, csapadékra nem kell készülni. Élénk lesz a déli szél. 19, 24 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt az ország nagy részén gyengén fátyolfelhős lesz az ég, az északnyugati, nyugati tájakon tartóan megmaradhat a köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Délután nagyrészt napos időre készülhetünk, északnyugaton boríthatja alacsonyszintű rétegfelhőzet az eget. A déli szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul, a tartósan ködös tájakon ettől hűvösebb lehet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap frontmentes időben lesz részünk, de a hűvös, nyirkos reggeleken kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek. - írja a meteoklinika.hu

A talajközeli levegő megnövekedett nedvességtartalma következtében az éjszakai órákban többfelé párássá válhat a levegő, helyenként köd képződhet. Köd kialakulására a legnagyobb esély a Dunántúlon és az északkeleti tájakon mutatkozik. A hűvös és nyirkos időben felerősödnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, emiatt az ízületesek sajgó végtagokkal ébredhetnek. Ízületi panaszok esetén kezdje a napot egy könnyű, átmozgató tornával, de ügyeljen arra, hogy ne erőltesse meg végtagjait. A panaszok napközben megszűnnek, de amennyiben a délután folyamán is tapasztal tüneteket, alkalmazzon meleg borogatást. A délelőtti gyors melegedés hatásra migrén és vérnyomás-ingadozás egyaránt felléphet és intenzív tünetekre is számítani kell.

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, azonban figyeljen arra, hogy mindig az évszaknak megfelelően öltözzön! A délután időszakban kifejezetten ajánlott minél több időt a friss levegőn tölteni, kirándulni, sportolni.

Most kiemelten fontos az immunrendszer erősítése, fokozza a C-vitamin bevitelt, fogyasszon minél több gyümölcsöt és zöldséget. Az év ezen időszakában is ajánlott minél több folyadékot fogyasztani és odafigyelni az egészséges étkezésre. Kerülje a cukros italokat és a zsíros ételeket, essen a választása egy tányér forró levesre és szárnyas húsokból készült fogásokra.

A pollenszint nem változik, a parlagfű és pázsitfűfélék pollenkoncentrációja alacsony. A tartósabban ködös tájakon és a nagyvárosokban a légszennyezettség megnövekedhet.

A közlekedés során a reggeli pára és köd jelentik a fő veszélyt. A párás és ködös tájakon jelentősen lecsökken a látástávolság, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s