h i r d e t é s

Napos péntek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Napos péntek

2018. november 09. - 06:25

 

A reggeli köd után meleg, napos idő! - írja az Időjárás.hu

A reggeli órákra többfelé párás, ködös lesz a levegő, a köd főleg északkeleten, illetve nyugaton helyenként tartósan megmaradhat. Másutt a napsütést kevés felhő zavarja, csapadék nem várható. A délutáni hőmérsékletek több fokkal meghaladják az ilyenkor megszokott értékeket.

Délelőtt a pára, köd fokozatosan feloszlik, de helyenként még maradnak tartósan ködös tájak.  Több órára kisüt a nap, átmeneti felhősödés lehet, csapadék nem várható.

Délután helyenként, főleg északkeleten még maradnak a ködfoltok, másutt a napsütést kisebb felhősödések zavarhatják, csapadék nem várható. Mérsékelt, időnként kissé élénk lesz a délkeleti, déli  szél.

12, 18 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton a reggeli ködök egy része napközben megmarad, másutt napos időre lehet számítani, csapadék nem lesz. Megélénkül a délkeleti szél. Kora délután 12, 18 fok várható.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat, eleinte foltokban párás, ködös lesz a levegő. Változó irányú szél lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 18 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken és a hétvégén nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe. - írja a meteoklinika.hu

A reggeli párásság, ködök feloszlását követően több órára kisüt a nap. A délelőtti, déli órákban gyorsan melegszik a levegő, a melegedésre fokozottan érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: gyakori lehet a migrén, a fejfájás és fáradékonyabbak lehetünk a megszokottnál.  A melegedés hatására jelentkező panaszok a következő napokon is tartósnak bizonyulnak és akár intenzívek is lehetnek! A munkahelyén vagy az iskolában előfordulhat, hogy koncentrálási és figyelem problémákat tapasztal, ebben az esetben ajánlott pár percet a friss levegőn tölteni! 

A többórás napsütés sokunkat a szabadba csábít, emellett nagyszerű az idő a kerti munkák elvégzésére is. Ha teheti kiránduljon sokat, használja ki ezeket a száraz, meleg napokat!

A nagyvárosok forgalmas csomópontjaiban a szálló por koncentrációja növekszik.

A közlekedés során a melegfront jellegű változások miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk, a balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel! A reggeli pára és ködfoltok szintén fokozhatják a balesetveszélyt, vezessen a megszokottnál lassabban és körültekintőbben!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s