h i r d e t é s

Napos vasárnap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Napos vasárnap

2021. március 07. - 05:55

 

Egyre hidegebb reggelekre ébredhetünk.

Vasárnap ragyogó napsütésben lesz részünk, csak kevés helyen jelenhetnek meg vékony fátyolfelhők az égen. Csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet.
A legtöbb helyen hajnalban -3 és -8 fok közötti minimumokra van kilátás, de a fagyzugos helyeken akár -10 fok alatti értékeket is mérhetünk. Délutánra 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn már időnként felhők megzavarhatják a napsütést, de kisebb eső, havas eső, egy-egy zápor, esetleg hózápor csak a délután második felétől fordulhat elő elszórtan északon, északkeleten. Helyenként megélénkül az északi-északnyugati szél. Ismét fagyos lesz a reggel, a fagyzugos helyeken -10 fok körüli minimumokra van kilátás, máshol -3 és -8 fok közé hűlhet a levegő. Napközben 6-11 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Nem lesz front térségünkben, de reggel sokfelé fagyos időben lesz részünk, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, valamint enyhe görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Nagy lesz a megfázásveszély, a szelesebb tájakon csökkenhet a hő- és komfortérzet, valamint fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

A sok napsütés viszont jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.

Nagy lesz a napi hőingás, mely miatt megterhelő nap vár a szívbetegekre, az idősekre, valamint a vérnyomás-panaszokkal élőkre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Öltözzünk melegen, rétegesen, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s