h i r d e t é s


Naposabb, szárazabb idő, jobb hangulat!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Naposabb, szárazabb idő, jobb hangulat!

2017. szeptember 13. - 06:55

 

Ma csökken a felhőzet, kisüt a nap és csapadék napközben már nem várható. - írja az Időjárás.hu.

A folytatásban csütörtökön tovább melegszik a levegő, majd péntekre már front érkezik.

Délelőtt csökken a felhőzet és a több órás napsütést kevés felhő zavarja, csapadék már nem várható.

Délután a napsütés mellett északnyugaton jelenhet meg fátyolfelhőzet, csapadék nem alakul ki. A nyugati, majd délnyugati szél megélénkül, helyenként erős széllökések is kialakulnak.

A legmagasabb hőmérséklet 20, 25 fokot ér el.

Orvosmeteorológia

Szerdán frontmentes napra számíthatunk. - írja a meteoklinika.hu.

A frontokra érzékenyek fellélegezhetnek. Az előző napokban jelentkezett migrénes panasz, fejfájás mérséklődik. A keringési zavarok, vérnyomásproblémák fokozatosan megszűnhetnek. A napsütésben sokat javulhat a hangulatunk, jobb lehet a közérzetünk. A szélre érzékenyek körében viszont ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, a tünetek este mérséklődhetnek számottevően. A hűvösebb hajnali, reggeli órák miatt nő a megfázásveszély, réteges, öltözet javasolt. A pollennek szintje alacsonyabb, csak kissé növekszik. Az UV sugárzás a kora délutáni órákban mérsékelt értéket érhet el.

Ideje intenzívebben támogatnia szervezetét, ajánlott most megnövelni mind a magnézium-, mind a vitaminbevitelt. Fogyasszon almát, körtét, paradicsomot – mindig az idényzöldségeket és –gyümölcsöket válassza, ezek tartalmazzák a legtöbb vitamint az évnek minden szakában.  

A közlekedők számára alapjában nem jelentkezik veszélyes időjárási jelenség, de a hirtelen fellépő erős oldalszélre figyeljünk oda, ronthatja a gépjármű menetstabilitását.

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés...

;