h i r d e t é s

Naposabb szombat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Naposabb szombat

2021. október 09. - 05:49

A sokévi átlagnál legalább 5-6 fokkal hidegebb időre számíthatunk a következő napokban.

CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt jobbára napos idő lesz, csak a déli határvidék környezetében maradhatnak erősebben felhős tájak, majd a nap második felében már nagyobb területen az Alföldön is növekedni kezd a felhőzet délkelet, kelet felől, és este a délkeleti határnál már eleredhet az eső. Nagy területen kísérik élénk, elsősorban az Észak-Alföldön erős lökések is az északkeleti szelet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére általában 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap felhős, borongós időre készülhetünk, a nyugati tájak kivételével sokfelé számítani kell esőre, záporra. Helyenként élénk lesz az északkeleti szél. Hajnalban néhol ismét előfordulhat gyenge fagy, délután pedig 9-14 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Szombaton front nem lesz felettünk, de továbbra is előfordulhatnak különféle tünetek. Fáradékonyság, alvászavarok, fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, ízületi panaszok és rosszullét is jelentkezhet.

A nagy napi hőingás is megterhelheti szervezetünket.

A naposabb idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, de a sokfelé megélénkülő szél miatt ingerlékenység, nyugtalanság, fokozódó fejfájás is előfordulhat.

A hűvös, hideg reggeli órákban ízületi panaszok okozhatnak kellemetlenséget.

Öltözzünk melegebben, nagy lesz a megfázás veszélye.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s