h i r d e t é s

Napozni meleg, fürdeni hideg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Napozni meleg, fürdeni hideg

2020. július 14. - 07:07

 

A következő napokban az átlag körüli, mérsékelten meleg napok várnak ránk, kezdetben sok napsütéssel. A hét közepén változékonyabbra, felhősebbre fordul az idő, és akkor csapadék is többfelé előfordul. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a sok napsütés mellett fátyolfelhők is megjelennek az égen, de csapadék nem várható.

Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, illetve fátyolfelhők is szűrik a napsütést. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a szél, a csúcshőmérséklet 21, 25 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Kedden a mérsékelt meleg sokak számára kedvező közérzetet biztosít, a napsütés hatására élénkebbek, vidámabbak lehetünk. - írja a meteoklinika.hu

Kedden újabb front nem érkezik, de mint látható, így is jelentkezhetnek panaszok. A hűvös reggelen növekszik a megfázásveszély is, készüljön vastagabb pulóverrel, nadrággal, ha a szabadban tölti a korai órákat. Immunrendszerét idénygyümölcsökkel is erősítse, a vitaminok mellett magas ásványianyag-tartalmuk révén is támogatják a védekezőképességünket. A barack, a dinnye, a meggy és a cseresznye, a zöldségfélék közül például a paradicsom és az uborka magas víztartalmuknak köszönhetően a szomjat is kiválóan oltják, nem terhelik meg az emésztőrendszert sem.

A csalánfélékre allergiások tapasztalhatják jelenleg a legintenzívebb tüneteket, náluk orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés jelentkezhet. Az érintettek mossanak gyakrabban kezet és hajat, vastag függönyökkel és gyakori porszívózással pollenmentesítsék a lakást, valamint a szellőztetést is célszerű a kora reggeli vagy az esti órákra időzíteni.

A közlekedésben időnként a napsütés zavaró lehet, egy napszemüveggel azonban javíthat a látási viszonyokon.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s