h i r d e t é s


Napsütéses, őszi idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Napsütéses, őszi idő

2017. szeptember 28. - 05:27

 

Csütörtökön a napsütést felhők zavarják, de csapadék nem várható. - írja az Időjárás.hu.

A kép illusztráció! - Forrás: wallpapersdepo.net

A folytatásban is marad a több-kevesebb napsütéssel jellemezhető időjárás, a reggelek egyre hűvösebbek lesznek!

Délelőtt a napsütést helyenként felhők zavarják, csapadék nem várható.

Délután változóan felhős égre számíthatunk, legkevesebb felhő északkeleten, legtöbb délnyugaton várható, csapadék nem alakul ki. Napközben kissé megélénkül a keleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nincs közvetlen fronthatás. - írja a meteoklinika.hu.

A hajnali hűvös időt követően a gyors hőmérséklet emelkedés az arra érzékenyeknél fejfájást, migrénes panaszokat okozhat. A panaszok ellen jó megoldás lehet egy-két csészényi zöld tea. A reggel hűvösen indul, a hideg időben a kopásos ízületi panaszok erősödhetnek fel, melyet a ködös, párás tájakon a nyirkosság még tovább fokozhat.

A felhős időszakokban lehangoltabbak, rosszkedvűek lehetünk, csökken a munkavégző képességünk. A napsütéses órák viszont jótékonyan hatnak a közérzetünkre, hangulatunkra. A napos tájakon a szabadban emelkedik a hőérzetünk. A nagyobb napi hőingás miatt öltözzünk rétegesen!

Az őszi időszakban már erősíteni kell az immunrendszerünket, ajánlott vitamindús szezonális zöldség- és gyümölcsféléket fogyasztani, szükség van a vitaminpótlásra.

A parlagfű koncentrációja alacsony marad. Az UV sugárzás gyenge-közepes szintet érhet el.

A reggeli párásság, ködfoltok nedvessé tehetik az útfelületet, csúszóssá válhat, óvatosabban vezessünk! Tompulnak a reflexek, fokozódik a balesetveszély!

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;