h i r d e t é s

Napsütéses vasárnap

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Napsütéses vasárnap

2020. február 09. - 05:37

 

Vasárnap is kitart még a napos idő, majd a jövő hét elején érkező frontok újra csapadékos és szeles időt hoznak.

Délelőtt nyugat felől elkezd növekedni a felhőzet, de csapadék nem lesz.

Délután nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok lesznek. Csapadék nem lesz.

A délnyugati szél élénk lesz. 3, 8 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt erősen felhős lesz az ég, országszerte kialakulhat záporeső, néhol zivatar se kizárt.  Délután erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható eső, záporeső, egy-egy helyen zivatar. A délnyugati irányú szél viharossá fokozódik, kora délután 6, 14 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben, csupán a változékonyság ronthat némiképpen a komfortérzeten. Az ízületi panaszok sajnos még mindig tartósak! - írja a meteoklinika.hu

Érdemes minél több időt a szabad levegőn töltenie, ugyanis az előző napok mozgalmasabb időjárásának köszönhetően még a nagyvárosokban sem emelkedik meg a szennyezőanyagok koncentrációja. Azonban a napos időszakokban is ügyeljen az öltözködésre, még mindig szükség van a vastagabb ruhadarabokra, csalóka lehet a hőérzete, különösen a keleti és északi tájakon. Egyeseknél enyhébb migrén léphet fel, ami az esti óráktól erősödni kezd.

Folyamatosan hosszabbodnak a nappalok, így a szabadtéri programjainak szervezésében is több lehetőség adódik. A hideg, helyenként erősen fagyos reggelek és a viszonylag hűvös nappalok viszont több napon keresztül okozhatnak panaszokat. Elsősorban a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők számíthatnak fájdalmaik felerősödésére, különösen a mélyebb völgyekben élők körében. Ha érintett, kezdje a napot egy könnyed, tehermentes tornával, vigyázva arra, hogy ne erőltesse túl az ízületeket. Emellett az is fontos, hogy óvja a karokat és a lábakat a hidegtől, a vastag ruhákkal pedig a megfázást is megelőzheti.

Mindeközben ne feledkezzen meg immunrendszerének folyamatos erősítéséről sem, különösen annak tükrében, hogy influenzajárvány van az országban. Folyamatosan szedjen C- és D-vitamint, emellett pedig ügyeljen a higiéniára is! A gyakori, alapos kézmosás javasolt, illetve szellőztesse ki gyakrabban a lakást.

A közlekedés során figyeljen jobban a gyalogosan és a kerékpárral közlekedőkre is! Sokfelé élénk oldalszél ronthat a menetstabilitáson, illetve időnként a napsütés is zavaró lehet!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s