h i r d e t é s

Napsütéssel hízeleg a csütörtök, de azért esőt is kaphatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Napsütéssel hízeleg a csütörtök, de azért esőt is kaphatunk

2019. március 14. - 06:06

 

Csütörtökön délelőtt délnyugat felől elkezd vékonyodni a felhőzet, fokozatosan előbukkan a nap. Néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Komka Péter

Délután tovább vékonyodik a felhőzet, változékony időre van kilátás. A napsütéses időszakok mellett futó záporok is kialakulhatnak. A nyugati szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A legmagasabb hőmérséklet 7, 13 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön kettősfront okoz panaszokat, így például emésztési problémákat, fejfájást és vérnyomás-ingadozást. - írja a meteoklinika.hu

A fronthatás a következő napon is kitart, sőt, egyre intenzívebb tünetekre kell számítani.

Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül a Kárpát-medencében, de a következő naphoz képest még enyhébb mértékben. Amennyiben fokozottan érzékeny akár a meleg-, akár a hidegfrontra, akkor migrént, illetve görcsös fejfájást is tapasztalhat - a tünetek keleten jelentkezhetnek hosszabb ideig. Ebben az esetben kerülje a csokoládé és a vörösbor fogyasztását. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, fokozódó rosszullét jelentkezhet, napközben pedig állandósulhatnak a tünetek. 

A tartós fronttevékenység abban az esetben is megviselheti, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Emiatt nem javasolt ebben a változékony időszakban nehéz ételeket fogyasztania. Fektessen hangsúlyt a napi többszöri, kis adagokban történő étkezésre. Az étrendjébe tartósan illessze be a teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukat, a halat, valamint a tojást is, és fogyasszon sok zöldség- és gyümölcsfélét. A puffasztó zöldségek, például a káposzta, karfiol most kerülendőek.

A pollenek közül a ciprus- tiszafafélék és a kőris van jelen, egyre több tünetet okozhatnak.

A közlekedést helyenként vizes, csúszós útszakaszok nehezíthetik, ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani, a középső tájakon és a Dunántúlon pedig az élénk oldalszél lehet zavaró. Az utakon csökkent reakcióidővel számoljon, tompábbak, figyelmetlenebbek lesznek a sofőrök.

Vezető tünetek a mai napon: kopásos és gyulladásos ízületi panaszok, migrén, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s