h i r d e t é s


Négy rendőr igazoltatta a matricázó momentumost – videó

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Négy rendőr igazoltatta a matricázó momentumost – videó

2017. október 02. - 20:14

 

A Momentum Mozgalom az olimpiai aláírásgyűjtés óta nem tudott igazán nagyot villantani a politikai életben. - írja a 24.hu.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás Forrás: 24.hu

Legutóbb a korrupcióellenes népszavazás támogatásával próbáltak meg újra mozgósítani az utcán, de ez nem sikerült, miután a Fidesz ijedtében inkább támogatta inkább a törvényt.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás Forrás. 24.hu

A Momentumnak elég nagy szüksége lenne arra, hogy újabb nagy akciókkal terelje magára a figyelmet. Ráadásul ahhoz képest, hogy milyen fiatal párt, gyanúsan sokszor teszik fel a vezetőinek a kérdést, hogy mi a garancia arra, hogy ők nem lesznek Fidesz, és nem fognak lopni.

A két probléma közös megoldására találhatták ki azt az akciót, hogy a korrupcióellenes népszavazás kiírására felkészített standokkal mégis kivonulnak az utcára, de inkább megpróbálnak szerződést kötni az állampolgárokkal arról, hogy még egyszer nem lesz ugyanez.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás Forrás. 24.hu

A kampányt a párt azzal indította, hogy szétmatricázták Budapesten azokat a projekteket, amelyek szerintük a kétoldali korrupció áldozatai lettek. A fotósaink elkísérték a momentumosokat a gerillaakcióra.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás Forrás. 24.hu

Papp Gergő, a Momentum kommunikációs igazgatója egyébként ezt mondta az akcióról:

Bár a Fidesz megfutamodott a korrupciós bűncselekmények elévüléséről szóló népszavazási aláírásgyűjtéstől, a Momentum nem hagyja, hogy a politikusbűnözés lekerüljön a napirendről.

Ennek érdekében a Momentum hétfő hajnalban a politikai korrupció szimbolikus helyszínein (metrók, trafikok, Tiborcz-lámpák) matricázott, ezzel is jelezve: nem felejtünk.

Hétfő délutántól országszerte kintlévő pultjainknál becsületszerződést köthetnek a Momentummal az állampolgárok.

A szerződésben a Momentum vállalja, hogy megvalósítja saját elszámoltatási programját, az elmúlt 27 év közbeszerzéseinek kivizsgálásától kezdve a képviselők vagyonosodási vizsgálatáig – és garanciákat fogalmazunk meg annak érdekében, hogy a Momentum soha ne válhasson korrupttá.

Végül az egyik momentumost ragasztgatás közben előállították a forgalmi ügyeletesek a metróban.

Négy rendőr jelent meg az igazoltatáson, de végül inkább elengedték a matricázót, mert nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy politikai üzenetet rakott ki, ezért nem egyértelmű, hogy ez rongálásnak számít-e.

Forrás: 24.hu

 

A képeket Fülöp Dániel Mátyás és Karancsi Rudolf, a videót Zalavári Noémi készítették.

24.huh i r d e t é s

betöltés..

;