h i r d e t é s

Néha elázhatunk, nem tágít a borús idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Néha elázhatunk, nem tágít a borús idő

2020. június 09. - 06:15

 

Kedden délelőtt a megnövekvő felhőzetből több helyen lehet zápor, zivatar. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Délután többnyire erősen felhős lesz az ég, bárhol kialakulhat eső, záporeső, zivatar. Az északnyugati szél mérsékelt marad, a délutáni csúcsértékek 22, 26 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Hétfőn dupla terhelés érkezik, ugyanis a fülledtség mellé más is társul. - írja a meteoklinika.hu.

Nem javul az idő, az összetett időjárási helyzetben sokan szenvednek. A frontok mellett számos más időjárási tényező nehezíti életünket. A párás levegőben fulladunk, a melegedés fejfájást okoz, a változékonyság keringési panaszok.

Kedden nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe. A nagy számban kialakuló zivatarok környezetében légszomj és nehézlégzés jelentkezhet.

Kedden nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten. A meleg időben melegfronti jellegű tünetek léphetnek fel, intenzív migrénes fejfájásra számítson, emellett fáradékonyság nehezítheti a napját. Fejfájásának enyhítése érdekében óránkét fogyasszon el egy pohár szénsavmentes ásványvizet, a fáradékonyság leküzdésében pedig 2-3 csésze tea segíthet. 

A jó hír, hogy az éjszaki órákban felfrissül a levegő, ekkor érdemes szellőztetni, hiszen ezzel a nyugatabb alvást is elősegítheti. 

A változékonyabb időjárás következtében fokozódnak a vérnyomásproblémák és a keringési panaszok, az idősek ezen a napon is kerüljék a terhelést. Már a reggeli óráktól kezdődően számítani kell záporok, zivatarok kialakulására, amelynek következtében sokfelé erősen fülledté válik a levegő.

Az asztmások és légzőszervi megbetegedéssel küzdők körében nagyon gyakori lesz a légszomj és a nehézlégzés, sőt intenzív panaszokra is fel kell készülni. Az idősek és a gyermekek is nagyon nehezen viselek majd a párás időt, zivatarok idején ajánlott zárt térbe húzódni és lepihenni, amíg a vihar elvonul.

A következő napokon is tartósan párás marad az idő, a légzőszervi panaszok továbbra is fennállhatnak.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s