h i r d e t é s

Néhol ismét a hópelyhek takarják az országot, süvíthet a szél

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Néhol ismét a hópelyhek takarják az országot, süvíthet a szél

2020. március 24. - 06:19

Kedden délelőtt északon több, délen kevesebb napsütésre számíthatunk. - írja az idojaras.hu.

Szánkózók a hóesésben a Normafánál 2020. március 23-án. Forrás: MTI Fotó: Mónus Márton

A déli megyékben havazás várható. Délután gyakran lesz erősen felhős az ég, északkeleten több órára kisüt a nap. Az ország déli részein továbbra is havazhat. Megerősödik, időnként viharossá fokozódik a szél. A délutáni csúcsértékek 2, 7 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Kedden nem érkezik front, azonban a szeles és az átlagosnál hidegebb idő sokunk napján megnehezíti. - írja a meteoklinika.hu.

Kedden frontmentes időben lesz részünk. A megerősödő, helyenként viharossá fokozódó északkeleti irányú szél az érzékenyeknél intenzív fejfájást, szokatlan stresszt és nyugtalanságot okoz. Amennyiben hasonló tüneteket tapasztal, tartózkodjon szélvédett helyen és próbálja meg tudatosan is elkerülni a stresszes helyzeteket. A fejfájás mellé fáradékonyság is társulhat a fényszegény időben, sokan tompának érezzük magunkat. Fejfájásának mérséklése érdekében figyeljen a folyamatos folyadékutánpótlásra, a fáradtság leküzdésében pedig segíthet 2-3 csésze citrommal ízesített tea.

A reggeli fagyos időszakban kopásos eredetű ízületi bántalmak léphetnek fel és ezek a tünetek napközben is tartósan fennállhatnak. Az átlagosnál hidegebb időben fokozódnak a görcsös panaszok, mint például a görcsös fejfájás, az izom-és hasigörcsök.

A mindennapos étkezés során próbáljon meg minden lehetőséget megragadni a friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztására és arra, hogy minél több vitamint vigyen be szervezetébe. Ez lehet uzsonna, reggeli, és a gyerekeknek is adjon minél több gyümölcsöt és zöldséget.

Az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, több helyen várható havazás. A hideg időben könnyen megfázhat, a viharos szél pedig tovább ront a hő-és komfortérzeten. Ezen a napon is ajánlott otthon maradnia, lakását csak a legszükségesebb esetben hagyja el.

A pollenszint csökken és a légszennyezettség sem növekszik a következő napokon.

A közlekedést az erős szél veszélyezteti, emellett a havas tájakon hófúvás is kialakulhat. A közlekedés során legyen körültekintő és téli gumiabroncs nélkül ne induljon útnak!

Vezető tünet a mai napon: fejfájás, stressz. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.