h i r d e t é s

Néhol pórul járhatunk az eső miatt, de a nap is előbújik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Néhol pórul járhatunk az eső miatt, de a nap is előbújik

2019. szeptember 26. - 06:14

 

A következő napokban egy hidegfront mögött ismét visszatér a jóidő, habár időnként megélénkül a szél is. Markáns változás a jövő hétig nem várható. - írja az idojaras.hu.

C7 olvasói fotó

Csütörtökön délelőtt nyugat felől elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet, egyre többfelé a nap is előbukkan, de közben keleten és délen még további esőre, záporra kell készülni.  Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, de a változékony időben futó zápor még előfordulhat. Az északnyugati szelet erős lökések kísérik, a legmagasabb hőmérséklet 17, 23 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökre virradóan egy hidegfront érkezik, az arra érzékenyek egész nap fejfájásra és görcsökre panaszkodhatnak, a párás idő pedig sok más embert is megviselhet. - írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön egy átvonuló hidegfront alakítja a humánmeteorológiai helyzetet, így ha erre érzékeny, akkor országszerte tapasztalhat görcsös fejfájást, illetve egyéb görcsös panaszokat. A fejfájás ellen átmenetileg masszírozza meg a halántékát körkörösen, így pár percre javulhat a helyzete. Tartósabb panaszok esetén, illetve ha hosszabb javulást szeretne, akkor azt javasoljuk, hogy mindenképpen jelentkezzen be a meteogyógyászhoz!

Fontos megemlíteni, hogy a szívbetegek állapota is romolhat - ha ön is érintett, akkor napközben próbálja kerülni a megerőltetéseket. Kezdetben többfelé párás, fülledt lesz a levegő, a légzőszervi megbetegedésekben szenvedők nehézlégzést tapasztalhatnak. Az idősek, a keringési- és vérnyomáspanaszokkal élők, valamint a szívbetegek egész nap kerüljenek mindenféle fizikai megerőltetést, a déli órákban pedig pihenjenek le!

A pollenterhelés csökken.

A közlekedésben az ingerlékeny, türelmetlen sofőrök miatt is növekszik a balesetveszély, illetve eleinte elsősorban az északi és a keleti országrészben esőtől nedves, csúszós útszakaszok is előfordulhatnak. Vezessen mindig az útviszonyoknak megfelelően!

Vezető tünet a mai napon: fejfájás, légúti panaszok. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s