h i r d e t é s

Nem adja ki Kína Nancy gyilkosát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem adja ki Kína Nancy gyilkosát

2015. július 04. - 12:01
1 komment

 

Nem adja ki Kína Jao Kao-penget, Nancy gyilkosát, otthon kell bűnhődnie.

Nancy apja a Borsnak elárulta, ő milyen büntetést adna a lánya gyilkosának - írja a bors.

Számos találgatás látott napvilágot azután, hogy kiderült: az Akácfa utcában brutálisan meggyilkolt 19 éves Nancy kínai gyilkosa hazájában feladta magát. Amint kijöttek az első hírek, felmerült, hogy vajon létezik-e kiadatási egyezmény a két ország közt, és ha igen, az eljárást hol folytatják le. A választ az Igazságügyi Minisztérium adta meg a Borsnak. Tájékoztatásuk szerint a két ország közt nincs kiadatási egyezmény, de ez nem lenne akadálya a kiadatási együttműködésnek.

– Kína azonban nem adja ki saját állampolgárát, így kínai ál­lampolgár kiadatása nem lehetséges – szögezte le a tárca sajtóosztálya. Tehát akkor sem lenne ez lehetséges, ha létezne kiadatási szerződés. Most a magyar legfőbb ügyészen a sor, hogy engedélyezze az eljárást a kínai fél számára, és Nancy gyilkosát felelősségre vonhassák hazájában.

Ha bebizonyosodik, hogy bűnös, akkor feltehetően kivégzés vár rá, hiszen Kínában létezik halálbüntetés: évente több ezer elítélten hajtják végre. Ezek sokszor nyilvánosak, az egész falu végignézi, ahogy a térdelő bűnöst hátulról főbe lövik. Ezenkívül igen elterjedt Kínában a méreginjekció is.

Azt egyelőre nem tudni, Jao Kao-pengre melyik várhat, de Nancy apja más büntetést alkalmazna.
– Ha rajtam múlna, ugyanazt kapná, amit ő tett a lányommal, mindennap, amíg élne – üzente a Borson keresztül Horváth Ernest a gyilkosnak. Jao Kao-peng nemcsak leszúrta, de felismerhetetlenségig össze is verte fiatal áldozatát. 

 

borsonline.hu (Fotó: Az apa kívánsága: Azt kapja, amit a lányommal tett!)

Posted by SEJT on 2015. július 4.

 

h i r d e t é s